Printul Henry de Wales

Printul Henry de Wales

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5435

Voteaza & Distribuie

Descriere

Printul Henry de Wales (Henry Charles Albert David), cunoscut ca Printul Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii si fiul lui Charles, Print de Wales si al Dianei, Printesa de Wales, este al treilea succesor la tronul Angliei. Henry este fratele mai mic al Printului William, a carui nunta cu Kate Middleton urmeaza sa aiba loc pe 29 aprilie 2011.
Printul Henry


Printul Henry de WalesPrintul Henry de Wales s-a nascut la 15 septembrie 1984, in centrul Londrei. A fost botezat in luna decembrie a anului 1984, in Capela St. George, la Castelul Windsor.Printul Harry a fost elev la gradinita doamnei Jane Mynors. Pe urmele fratelui sau William, Harry a urmat Scoala Wetherby si mai tarziu a frecventat Scoala Ludgrove din Berkshire, iar in 2003 a terminat Colegiul Eton din Berkshire. Henry a obtinut doua grade A, un grad B si unul D in geografie.Pe parcursul anilor de scoala, Henry a dezvoltat un interes pentru sport, iubind mai ales jocul de rugby si polo. A fost de asemenea pasionat de Abseiling, cunoscut si sub numele de rapel.Harry a avut un decalaj de un an, dupa care a intrat la Academia Militara Regala Sandhurst in mai 2005. In pauza de un an a calatorit in Africa si Australia. In Africa, a facut serviciul militar intr-un orfelinat din Lesotho si mai tarziu a calatorit in Argentina. In Australia a lucrat intr-un centru de bovine. Acolo a obtinut, de asemenea, oportunitatea de a fi spectator la Cupa Mondiala de Rugby din 2003.
Printul Henry de Wales


Printul Henry de Wales al Marii BritaniiCariera Printului Henry de Wales

In aprilie 2006, Printul Harry a parasit Academia Militara Regala si s-a alaturat companiei The Blues si Royals pe postul de Locotenent Secundar. A trebuit sa astepte pana in aprilie 2008 sa-si asume postul de Locotenent. La data de 22 februarie 2007, Casa Clarence si Ministerul Apararii au decis sa-l dispuna in formatie de lupta cu regimentul din Irak. Mai tarziu, decizia lor a trebuit sa fie anulata. Un articol de stiri BBC a raportat ca Printul Harry a condamnat strategia de a fi tinut in siguranta in timp ce unitatea sa se confrunta cu un razboi.


In conformitate cu o declaratie facuta de catre generalul Sir Richard Dannatt pe 30 aprilie 2007, Printul Harry putea fi alaturi de unitatea sa in Irak. Dar Ministerul Apararii a fost indecis in aceasta privinta, considerand ca Printul Harry era cel mai vizat si ca soldatii care il insoteau s-ar confrunta cu mari dificultati in cazul in care viata printului ar fi pusa in pericol. Ca o reactie la acest lucru, Printul Harry crede ca a fost defavorizat in ideea ca nu ar face fata confruntarilor.


In februarie 2008, Printul Harry a raportat ca a fost trimis in regiment impotriva talibanilor din Afganistan ca Forward Air Controller. Informatii despre locul unde se afla nu au fost divulgate. El a apelat la Fotele Aeriene US si a patrulat zonele ostile. A ajutat trupele de luptatori Gurkha din Taliban. Intoarcerea sa din Afganistan a generat raspandirea stirii ca siguranta lui si a soldatilor sai ar fi pusa in pericol. Insa Printul Harry si-a facut mandra familia prin afisarea laudabilor actiuni de curaj.


Alte fapte interesante despre Printul Harry

  • Costumul Printului Harry la o petrecere tematica a provocat controverse. El a purtat o banderola svastica care reprezinta nazismul, acest act provocand rusine pentru intreaga familie. Cu toate acestea, a avut destul curaj pentru a-si prezenta public scuzele.

  • Printul Harry a fost legat de Chelsy Davy din Africa ca prezenta feminina in viata sa. Printul Harry i-a cerut public prietenia. Desi in 2010 Henry a luat decizia de a se desparti de ea, in februarie 2011 acestia s-ar fi impacat, zvonindu-se ca vor fi prezenti impreuna la nunta regala a Printului Wiliam cu Kate Middleton.
Printul Harry si Chelsy Davy


Printul Harry si Chelsy Davy
  • La aniversarea de 18 ani, Regina Elisabeta a II-a i-a acordat Printului Harry stema sa.

  • In prezent, Printul Henry de Wales este al treilea mostenitor la Tronul Angliei, dupa tatal sau si fratele mai mare.Cu virtutile pe care Printul Harry le-a demonstrat, Anglia poate spera intr-adevar la un viitor luminos. In cele din urma Tronul Britanic ar putea avea un motiv temeinic de mandrie, Alteta Sa Regala Printul Henry de Wales insusi!