Ponturi pentru prepararea unor deserturi gustoase și sănătoase

Ponturi pentru prepararea unor deserturi gustoase și sănătoase

Detalii

CategoriiAlimentatie
Tagurifructe, fructe de pădure
Ultima actualizareVineri 10 decembrie 2021
Vizualizari209

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dulciurile din comerț ne tentează să le încercăm, mai ales dacă privim ambalajele atractive ce ne îndeamnă să le punem în coșul de cumpărături. Și totuși, acestea nu sunt întodeauna cea mai sănătoasă alegere, având în vedere că au în componență ingrediente fără un aport benefic pentru organism.

Deserturile pregătite acasă pot fi personalizate mai ușor în funcție de preferințele de gust al fiecăruia dintre noi. În plus, ele pot fi preparate într-un mod mult mai sănătos dacă ții cont de câteva sfaturi:

Folosește cât mai multe fructe

Fructele sunt alimentele pe care ar trebui să le consumăm zilnic, spun specialiștii. Acestea înlocuiesc cu succes deserturile dacă sunt consumate ca atare, dar totodată pot fi folosite pentru prepararea a numeroase rețete dulci și delicioase. Așadar, alege-le pe cele care îți plac și, cu puțină creativitate, creează deserturi rapide, care țin la sănătatea ta.

Foarte populare sunt și fructele congelate pentru smoothie, un real ajutor în diminețile târzii sau în după amiezele călduroase. Datorită tehnicilor moderne de congelare rapidă, imediat după recoltare, acestea își păstrează intacte proprietățile nutritive, textura și culoarea intensă oferindu-ți un spectacol vizual în pahar și un adevărat răsfaț al papilelor gustative!

Redu adaosul de zahăr


Produsele bogate în zahăr reprezintă o amenințare pentru starea noastră generală de sănătate. Printre efectele deloc benefice ale acestora se numără: accelerarea procesului de îmbătrânire, creșterea riscului de afecțiuni cardiovasculare, stimularea țesutului adipos, tulburări de somn - iar lista poate continua.

Prin urmare, reducerea consumului de zahăr este un obiectiv alimentar pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l avem în vedere. Cum este posibil acest lucru? În primul rând prin renunțarea la dulciurile cu mult zahăr in compoziție și alegerea unor variante cu un conținut scăzut de zahăr. Ca alternativă, poți folosi alte metode de îndulcire, pe care ți le prezentăm în continuare.

Optează pentru îndulcitori naturali

Îndulcitorii naturali sunt folosiți deseori ca înlocuitori ai zahărului procesat. Principalul avantaj pe care îl oferă acesta este legat de conținutul scăzut de calorii, cu aproape 97% mai mic decât numărul de calorii al zahărului. Pe lista îndulcitorilor naturali se află și Stevia, Xilitolul (care nu influențează nivelul zahărului din sânge dar totuși trebuie consumat cu moderație), siropul de arțar sau eritritolul. Dacă nu poți renunța la gustul dulce al ceaiului de dimineață, poți adăuga,la fel de bine, puțină miere de albine.

Încearcă deserturile raw vegane

Fie că alegi să le cumperi gata preparate sau să le pregătești chiar tu, trebuie să încerci deserturile raw vegane. Acestea sunt sănătoase, nu conțin zahăr și sunt îndulcite, de regulă, cu ingrediente naturale (cum ar fi fructele). În plus, prăjiturile raw vegane sunt ideale și pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză sau la gluten. Un alt motiv pentru care să optezi și tu pentru acest tip de ”dulciuri” este faptul că toate ingredientele folosite la prepararea lor își păstrează nutrienții, având în vedere că nu sunt preparate termic.

Sursa foto: Sticla Smoothie-Uri Detoxifiere - Fotografie gratuită pe Pixabay.com