Picturi hiperrealiste

Picturi hiperrealiste

Detalii

CategoriiCultura
TaguriPictura
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5505

Voteaza & Distribuie

Descriere

Asa cum sculptura a fost reinventata si modernizata si putem sa observam cum se intrec artistii cu idei care mai de care mai originale, la fel putem observa ca se intampla si in cazul picturilor.


Picturile hiperrealiste ale artistilor care se indeletnicesc cu asa ceva par adevarate fotografii. Unele chiar sunt greu de distins, ai impresia ca te afli in fata unor expozitii fotografice atunci cand privesti niste picturi in ulei.


Pentru realizarea acestor picturi hiperrealiste este, bineinteles, nevoie de foarte multa indemanare, rabdare si talent. Artistii care realizeaza aceste tipuri de picturi sunt niste perfectionisti innascuti, foarte atenti la detalii.


Va invitam sa urmariti cateva picturi realizate de trei artisti, specialisti ai acestei laturi ale picturii.


Picturi fotografice
Pictura de Juan Bautista Nieto


Pictura de Juan Bautista NietoJuan Bautista Nieto s-a nascut in Lora el Rio, Spania. Acesta a studiat la Facultatea de Arte din Sevilia, iar inainte a studiat medicina, fapt ce ii demonstreaza priceperea si intelegerea anatomiei umane. Picturile sale sunt prezentate de cele mai multe ori in formate mari, exagerate fata de realitate, de ceea ce ar putea fi realizat prin fotografie.
Pictura de Juan Bautista Nieto


Pictura de Juan Bautista NietoArtistul combina uleiul cu vopseaua acrilica prin intermediul unui aerograf, transformandu-le in straturi delicate de umbra sau note de lumina, umbra si densitate. Fiecare fateta a subiectelor sale este infatisata minutios, in detaliu, fapt pentru care pictorul realizeaza destul de putine picturi pe an. Aceasta a precizat ca are nevoie de la sase pana la noua luni pentru a realiza o pictura de mari dimensiuni.
Pictura de Juan Bautista Nieto


Pictura de Juan Bautista NietoFemei la plajaPictura de Hilo Chen


Pictura de Hilo ChenHilo Chen s-a nascut pe 15 octombrie 1942 in Yilan, Taiwan si este un pictor foarte cunoscut cand vine vorba de picturile hiperrealiste. Acesta s-a mutat in New York in 1968 locuind pana atunci la Paris.

Pictura de Hilo Chen


Pictura de Hilo ChenTema centrala a picturilor lui Hilo Chen este femeia si formele acesteia. Seriile sale prezinta femei frumoase la plaja sau in baie, iar in imaginile respective sunt reprezentate diverse detalii precum nisipul, picuri de transpiratie, apa sau tonuri ale pielii.
Pictura de Hilo Chen


Pictura de Hilo ChenObiecte rupte din fotografiiPictura de Roberto Bernardi


Pictura de Roberto BernardiRoberto Bernardi s-a nascut pe 18 mai 1974 in Todi. Acesta a inceput sa picteze de la o varsta frageda, iar primele sale lucrari in ulei sunt din prima jumatate a anilor '80. Pictorul s-a dedicat studiului invatarii mai multor tehnici de pictura care ii puteau influenta intr-un mod semnificativ formarea artistica.

Pictura de Roberto Bernardi


Pictura de Roberto BernardiIn 1993 s-a mutat la Roma unde a lucrat ca restaurator la Biserica San Francesco din Ripa. Dupa o incursiune prin realizarea de peisaje si portrete, acesta si-a dat seama ca exista un domeniu care il intereseaza mai mult.

Pictura de Roberto Bernardi


Pictura de Roberto BernardiEste vorba de picturile hiperrealiste, cele care arata precum niste fotografii. In cazul acestui artist nici nu poti sa-ti dai seama ca este vorba, de fapt, de niste picturi in ulei, pictate in mod traditional, dar produsul final surprinde.
Pictura de Roberto Bernardi


Pictura de Roberto BernardiPrima expozitie individuala a avut-o in anul 1994 si a primit atat aprecierile publicului, cat si ale criticilor. Incepand cu anul 1997, lucrarile sale au fost incluse in numeroase expozitii din Europa si Statele Unite. De atunci au aparut foarte multe articole si cronici pozitive despre arta lui Bernardi.


surse: amusingplanet.ro


robertobernardi.com