Pe aripile vantului

Pe aripile vantului

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriClark Gable, Margaret Mitchell, Sidney Howard, Victor Fleming, Vivien Leigh
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1069

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Gone with the Wind
An: 1939
Durata: 238 minute
Regia: Victor Fleming
Scris de: Margaret Mitchell, Sidney Howard
Actori: Clark Gable, Vivien Leigh, Thomas Mitchell
Gen: Drama, Romantic, Razboi

In plin razboi de secesiune, Scarlett O'Hara (Vivien Leigh) isi sarbatoreste a saisprezecea aniversare la mosia familiei, Tara, in  Georgia. Primeste omagiile multor admiratori care vad in ea cea mai buna partida din regiune. Insa cel care o intereseaza, Ashley Wilkes (Leslie Howard), nu o curteaza pe ea, ci pe Melanie Hamilton (Olivia de Havilland).

Din multime, lui Scarlett ii zambeste un strain: Rhett Butler (Clark Gable), un barbat seducator, mai in varsta decat petitorii ei, dar cu o reputatie indoielnica.

Cand Charles Hamilton (Rand Brooks) ii marturiseste dragostea lui, Scarlett este imediat de acord sa se casatoreasca cu el de ciuda ca a fost respinsa de Ashley. Dar, la scurt timp dupa casatorie, Capitanul Hamilton moare de pneumonie.

In Atlanta, la un mare bal, Rhett Butler danseaza cu doamna Hamilton, acum vaduva imbracata in negru, infruntand scandalul. In acelasi timp, cumplita batalie de la Gettysburg ia multe vieti, iar armatele se apropie. Melanie da nastere copilului ei cu Ashley, in mijlocul bombardamentelor, insa ea nu supravietuieste.

Cand Scarlett se intoarce la Tara, constata ca mosia i-a fost devastata si promite sa o readuca la fosta sa glorie. La sfarsitul razboiului, Ashley se intoarce acasa si isi reia viata. Respinsa de Rhett, Scarlett se casatoreste cu Frank Kennedy (Caroll Nye) si devine o femeie de afaceri.

Mai multe despre filmul si cartea Pe aripile vantului