Păreri PEFOC - care este cea mai potrivită soluție de evacuare a fumului din casele românilor cu sobe sau șeminee

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricosuri de fum, Seminee
Ultima actualizareLuni 14 noiembrie 2022
Vizualizari229

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru acest articol, am ales să apelăm la ajutorul meșterilor sibieni de la PEFOC, una dintre cele mai renumite firme de șeminee din România, cu un stoc de peste 9000 de modele și accesorii, accesibile ca preț pentru fiecare buzunar în parte: de la șeminee pe lemne, șeminee clasice sau moderne și până la modele accesibile de semineu decorativ pentru apartament sau termoșeminee care se pot conecta la sistemul de încălzire al casei, alături de alte multe accesorii și materiale necesare construcției șemineului perfect.

Pentru că de prea multe ori, o mare parte din bugetul noastru se focusează exclusiv pe achiziția soluției de înălzire în sine, cu această ocazie ne-am gândit că ar trebui să tratăm cu mai multă responsabilitate și dotarea șemineului, sobei sau centralei pe lemne, cu un coș de fum profesional. Doar coșurile de fum de foarte bună calitate îți vor putea proteja eficient casa și familia pe care o iubești!

Așadar, întrebând specialiștii care este varianta ideală pentru alegerea unui cos de fum, am aflat că modelul Darco Carbon este acela care reușește cu adevărat să respecte rigoriile în materie de funcționalitate și siguranță. Acesta face parte din gama premium de coșuri de fum izolate din inox și este prevăzut cu un perete dublu cu secțiune circulară, fiind perfect adaptat evacuării eficiente a gazelor de ardere provenite de la un șemineu pe lemne sau de la o sobă tip șemineu care funcționează pe bază de combustibili solizi (lemne, peleți, cărbuni etc), lichizi sau gazoși.

Peretele exterior al acestuia se livrează standard, fiind fabricat dintr-un material special de înaltă tehnologie din oțel galvanizat, vopsit în câmp electrostatic, aspect care îl ajută să reziste într-o măsura mai mare la zgârieturi sau șocuri externe.

Coșul de fum se prezintă pe peretele exterior vopsit în culoare neagră, ce reușeste cu ușurință să ofere un stil aparte, plin de eleganță și bun gust, tocmai potrivit pentru o locuință dotată cu un semineu rafinat. Cei care aleg de obicei acest coș de fum, nu își doresc unul care să arate ca și coșul industrial clasic din inox. Și pentru cabane sau case de vacanță, coșul CARBON negru este de asemenea o alegerea perfectă, încadrându-se de minune și într-o poveste de amenajare rustică sau tradițională.

Datorită materialelor din care este confecționat pe baza unei tehnologii inovatoare de ultimă generatie, CARBON beneficiază de o îmbinare performantă a tubulaturii și de o accesorizare completă, realizate din oțel inoxidabil special, prezentând în acelasi timp, avantajele unei greutăți proprii extrem de reduse și o flexibilitate sporită la montaj, spre deosebire de coșurile de fum clasice.

Iată deci, care sunt cele mai importante avantaje ale acestui model de top în materie de coșuri de fum din noua generație:
- DARCO CARBON beneficiază de un strat protector galvanizat care îl face imun la
zgârieturi sau coroziune;
- datorită procesului de construcție și materialelor folosite în procesul de fabricație cu grad
ridicat de izolare termică, temperatura exterioară se menține la un nivel scăzut și constant,
eliminând riscul de autoaprindere prin supraîncălzire;
- tubul prevăzut la interior este sudat cu cordon longitudinal laser pentru rezistență în timp și
precizie.

Mai mult decât atât, la achiziționarea oricărui coș de fum din magazinul online pefoc.ro beneficiezi de garanție extinsă până la 10 ani, încă un aspect care dovedește eficiența în timp al acestui sistem inovator de evacuare a fumului în siguranță.