Panna cotta cu topping de fructe de padure raw

Detalii

CategoriiAlimentatie
TaguriCulinar, fructe de pădure, panna cotta, raw, topping
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1420

Voteaza & Distribuie

Descriere

Panna cotta cu topping de fructe de padure raw


Vorbim din nou despre dulciuri. Ce sa facem daca suntem atat de ispititi de ele...? Gasim variante mai sanatoase pentru a le introduce in alimentatie fara sa ne simtim atat de vinovati.


Fiecare reteta inedita pe care o fac are cate o povestioara. Aceasta reteta este si mai inedita tocmai pentru ca nu are nicio povestioara. A aparut...pur si simplu. A fost facuta din ingredientele pe care le mai aveam prin casa. Mi-am propus sa o notez repede sa nu uit niciun ingredient pentru ca prea buna a fost.


Sa vedem, asadar, ce am avut eu prin casa:


Ingrediente:



  • 250 gr caju hidratat minim 6 ore (sau pulpa ramasa dupa ce am facut laptele de caju)


  • sucul de la 3 portocale


  • zeama de la o lamaie


  • 4 linguri ulei de cocos


  • 3 linguri miere de albine



Pentru topping-ul de fructe de padure (puteti folosi orice alte fructe doriti, procedeul este acelasi):



  • 4 linguri afine congelate


  • 4 linguri zmeura congelata


  • 2 linguri miere de albine


  • 2 linguri apa



Punem caju-ul hidratat (sau pupla ramasa dupa ce am facut laptele de caju) in blender, topim untul de cocos pe bain marie, il adaugam peste caju, punem mierea de albine, sucul de portocale si de lamaie si blenduim bine compozitia. Pregatim o forma care ne este pe plac. Fie folosim boluri mici, fie cupe, in care aranjam frumos folie alimentara, sau, daca avem, forme de silicon. Punem compozitia in aceste forme si o lasam la frigider minim 2 ore.



Topping-ul se face extrem de usor, iar daca vrem un gem/dulceata raw, procedeul este exact acelasi, dar fara a adauga apa.


Lasam fructele sa se dezghete putin (la aceasta cantitate, in jumatate de ora sunt dezghetate). Le punem aproape toate in blender (lasam cateva pentru decor), punem mierea si apa peste si le blenduim bine bine. Aceasta compozitie se poate pastra 2-3 zile la frigider si consuma chiar pe paine sau in iaurturi. Obtinem astfel niste iarturi cu fructe delicioase.


Scoatem panna cotta din forme, o asezam pe o farfurie si punem deasupra topping-ul si cateva fructe.


Savuram! Daca mai ramane, savuram si ziua urmatoare :)


Articol realizat de Razvana Popa.