Ochelari sau lentile de contact?

Ochelari sau lentile de contact?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari898

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ochelari sau lentile de contact?1. In anumite afectiuni oculare, cum ar fi: conjunctivita alergica, complicatii la nivelul globului ocular (eroziuni, infiltrate corneene, keratita microbiana si altele) lentilele de contact sunt contraindicate. Exista si contraindicatii relative, precum pacienti cu simptome de ochi uscat, glaucom sau dezlipiri de retina.2. Chiar daca folositi lentile de contact recomandate pentru citit sau pentru lucrul la calculator acestea nu va ofera nici o protectie impotriva radiatiilor.


In cazul fumatorilor si a celor ce lucreaza in medii cu mult fum, lentilele sunt greu tolerate pentru ca ochii simt mai intens lipsa oxigenului.


3. Ochelarii alesi in functie de fizionomia pacientului si tendintele modei, devin un accesoriu perfecta care poate completa orice tinuta vestimentara.


Ochelarii pot fi folosite in absolut toate mediile de lucru (in medii cu praf, pulberi, in medii uscate sau in cele foarte ventilate) exista si ochelari care combina rolul optic cu protectia impotriva corpilor straini.


Anumite straturi de protectie pot fi aplicate doar pe lentila de ochelari cum ar fi filtru galben pentru lentila de condus pe timp de noapte sau filtru albastru si de alte culori care, in combinatie cu tratamentul antireflex.


4. Se poate combina beneficiul protectiei ultraviolete a lentilelor de soare cu beneficiul de corectie optica, prin intermediu lentilelor de soare cu dioptrii sau mai mult decat atat, cu ajutorul lentilelor heliomate.


www.opticaeugen.ro