7 motive pentru ca în anul 2020 să porți lentile de contact

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurilentile de contact
Ultima actualizareMiercuri 19 februarie 2020
Vizualizari546

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă faci parte din rândul celor care poartă ochelari de multă vreme, probabil că acest accesoriu a devenit o povară și chiar un complex pentru tine. Te-ai gândit de multe ori să înlocuiești ochelarii cu lentilele de contact, însă o oarecare teamă te-a oprit să faci acest lucru. Iată cele 7 motive de care ai nevoie pentru a te convinge că în anul 2020 trebuie să porți lentile de contact.

1. Lentilele de contact se potrivesc oricui
Există mai multe tipuri de lentile de contact pe piață, iar fiecare tip are propriile calități. Fiecare persoană este diferită, ceea ce impune alegerea tipului potrivit de lentile de contact. Dacă ai ochii sensibili sau uscați, nu te teme că lentilele de contact ar putea să-ți agraveze problema. Materialul din care sunt confecționate lentilele diferă – moi sau rigide, cu un conținut mai ridicat sau mai redus de apă, cu transmisibilitate variabilă de oxigen. Medicul va identifica împreună cu tine tipul de lentile de contact care ți se potrivește.

De asemenea, trebuie să discuți cu medicul oftalmolog despre stilul tău de viață și să menționezi perioada petrecută zilnic în fața ecranelor. Astfel, acesta va ști care sunt lentilele de contact de care ai nevoie.

Mai mult decât atât, dacă deseori ești pe fugă, iar procesul de punere a lentilelor de contact ți se pare dificil, trebuie să știi că poți purta lentilele de contact ocazional – lentile de unică folosință. Acestea se comercializează în pachete de perechi – vezi aici lentile de contact la prețuri foarte bune.

2. Poți purta ochelari de soare
În zilele însorite lumina puternică a soarelui te deranjează și nu poți schimba ochelarii de vedere cu cei de soare, pentru că nu poți vedea clar. Cu ajutorul lentilelor de contact poți vedea și clar, dar te poți proteja și de lumina soarelui.

3. Fotografiile tale vor fi mai plăcute
În prezent, selfie-urile sunt la ordinea zilei, iar ochelarii pot strica acel selfie care ar fi putut fi perfect. Reflexia luminii sau flash-ului în ochelari oferă un aspect neplăcut fotografiei.

Bineînțeles că ai putea să-ți dai jos ochelarii pentru selfie sau fotografie, însă și acest lucru prezintă dezavantaje. Semnele rămase pe nas dau un aspect inestetic. Mai mult decât atât, dacă ai vederea încețoșată, s-ar putea să pierzi mai mult timp pentru a găsi unghiul perfect pentru selfie.

Din fericire, lentilele de contact vin în ajutor pentru a putea face cu ușurință fotografiile dorite.

4. Lentilele de contact nu produc distorsiuni în câmpul vizual periferic
Dacă ai dioptrii mari, iar lentilele ochelarilor sunt groase, vederea periferică (pe lângă lentile) poate fi tulburată. Practic, ochii sunt obligați să suporte contrastul dintre vederea clară prin lentile și vederea încețoșată din afara lor. Deși puțini sunt deranjați de acest lucru, problema poate cauza amețeli frecvente. Desigur că lentilele pot fi subțiate, însă acest detaliu este costisitor. Așadar, lentilele de contact pot fi utile pentru evitarea acestei probleme.

5. Lentilele de contact oferă libertate sportivilor
Persoanele care au dioptrii mari sunt dependente de ochelarii de vedere, deoarece nu pot vedea clar fără aceștia. Așadar, aceste persoane poartă constant ochelarii. Acest lucru poate deveni o problemă în cazul sportivilor și chiar în timpul orei zilnice de mișcare sau fitness.

Ochelarii pot sări de pe nas în timpul alergatului sau pot aluneca în timpul unor exerciții fizice. În ceea ce privește sporturile de contact sau dansul în pereche, ochelarii pot fi loviți și există riscul de a se rupe, de a se sparge sau de a fi călcați în picioare.

Lentilele de contact pot face aceste activități mult mai confortabile, vei scăpa de grija ochelarilor, iar astfel îți vei depăși limitele performanței sportive.

6. Lentilele de contact sunt mereu în trend
Ramele ochelarilor de vedere sunt în continuă actualizare, iar o pereche de ochelari poate dura până la doi ani. După o perioadă de timp, s-ar putea să te plictisești de rama de ochelari sau să realizezi că sunt de modă veche. Moda se schimbă constant, ceea ce ar însemna să îți schimbi ochelarii la intervale scurte de timp. Însă lentile de contact nu se demodează niciodată, deoarece nu se observă.

7. Lentilele de contact se potrivesc cu orice
Ochelarii de vedere sunt o necesitate, dar și un accesoriu care de multe ori s-ar putea să pară în plus. Spre exemplu, există situații în care ochelarii nu se potrivesc cu o vestimentație elegantă, cum ar fi rochia de ocazie și pur și simplu nu poți vedea fără ei. Lentilele de contact permit o vedere clară și nu afectează aspectul estetic.

În concluzie, există destule motive pentru care să porți lentile de contact. Fă-ți curaj și mergi la oftalmolog!

Sursa foto: unsplash.com/photos/ZMxbPRIPtWE