Numele trandafirului: editie revazuta de autor dupa 30 de ani

Numele trandafirului: editie revazuta de autor dupa 30 de ani

Detalii

CategoriiCultura
TaguriCarti
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari776

Voteaza & Distribuie

Descriere

Editura Polirom a publicat de curind bestsellerul mondial Numele trandafirului, in editie revazuta de autor dupa 30 de ani.


Modificarile suferite de textul original s-au nascut din dorinta autorului de a face lectura cartii mai accesibila.


Umberto Eco: „Citeodata, scriitorului i se intimpla, asemenea dentistului cind pacientul lui simte o denivelare si e de ajuns sa slefuiasca un pic cu freza, sa taie la rindul sau un cuvint iar intreaga fraza sa devina mai aerisita."


Deopotriva roman politist si parabola despre adevar vazut din perspectiva teologica, filosofica, scolastica si istorica, Numele trandafirului a cunoscut un imens succes de public, fiind tradus in peste 35 de limbi si ecranizat de Jean-Jacques Annaud in 1986, cu Sean Connery, Christian Slater si F. Murray Abraham in rolurile principale.


Numele trandafirului, editia revazuta de autor, a aparut in colectia „Biblioteca Polirom. Esential", traducere din limba italiana de Florin Chiritescu, si in format digital.


„Evul Mediu a ramas, daca nu meseria mea, hobby-ul meu – si tentatia constanta – si il vad in toate, transparind in lucrurile de care ma ocup, care nu par medievale si totusi sint." (Umberto Eco)


„Un roman politist? O parabola politica despre «democratia crestina» sau despre apocalipsa iminenta a lumii lui Reagan si Brejnev? Un roman «gotic»? Sau, pur si simplu, un joc al lui Umberto Eco?" (Raul Mordenti)


„Guglielmo este un Sherlock Holmes in fine cumintit de trufia pozitivismului, de prudenta radicala a unui William Ockham, manevrind cu finete deopotriva failibilitatea sa, contingenta lumii, necesitatea logicii si univocitatea enigmatica a existentei, divine si mundane." (H.-R. Patapievici)


Umberto Eco (n. 1932) a fost, in anii ’60, unul dintre reprezentantii de frunte ai avangardei culturale italiene. A predat la cele mai faimoase universitati din lume, devenind Doctor Honoris Causa a peste cincizeci dintre ele. A scris romane devenite in scurt timp celebre, studii de semiotica, estetica si teorie literara si numeroase articole cu teme dintre cele mai diverse.


Mai multe date despre autor, pe siteul Editurii Polirom.