“Ce a făcut marchizul când a aflat”

Detalii

CategoriiCultura
TaguriCarti, povesti
Ultima actualizareMiercuri 15 decembrie 2021
Vizualizari620

Voteaza & Distribuie

Descriere

Editura Frontiera anunță un nou eveniment editorial: apariția antologiei „Ce a făcut marchizul când a aflat”, o colecție de 18 povești tradiționale inedite, selectate și adaptate de jurnalistul de călătorii Brad Florescu.

„Ce a făcut marchizul când a aflat” navighează prin culturi dintre cele mai diverse, de la Japonia la Italia și de la Filipine la Africa Centrală. Cele 18 texte care alcătuiesc cartea pot fi considerate povești pentru copii, fiindcă sunt pline de culoare, de umor, de viețuială și de tâlc. Dar la fel de bine le putem citi și ca oameni mari, ghicind îndărătul culorilor câteva nestemate de înțelepciune perenă, perfect aplicabile vremurilor noastre.

Antologia “Ce a făcut marchizul când a aflat” face parte din colecția Frontiera Clasic și este ilustrată de Matei Alexandrescu, student la Academia de Arte Frumoase din Viena. Este disponibilă pe site-ul editurii la prețul de 45 lei.

Despre autor

Brad Florescu este unul dintre cei mai reputați jurnaliști și fotografi de călătorii din România. A lucrat în radio, televiziune și publicitate din perioada liceului și până în 2009, când s-a mutat în Regatul Thailandei pentru a se dedica pasiunii sale de călător, pe care a documentat-o constant pe blogul tedoo.ro. A călătorit intensiv și a publicat reportaje din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, din Columbia până în insulele Pacificului și din Zanzibar până în China sub-himalayană. A câștigat numeroase premii naționale și internaționale pentru blogging și fotografie. Este pasionat de muzică, istorie, antropologie și lingvistică.