Apocalipsul acum

Apocalipsul acum

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFrancis Ford Coppola, John Milius, Robert Duvall
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1089

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Apocalypse Now
An: 1979
Durata: 153 minute
Regia: Francis Ford Coppola
Scris de: John Milius, Francis Ford Coppola
Actori: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall
Gen: Drama, Razboi

Pelicula americana regizata de Francis Ford Coppola in anul 1979 este bazata pe nuvela Heart of Darkness scrisa de Joseph Conrad. Actiunea este plasata in timpul razboiului din Vietnam, cand Capitanul Benjamin L. Willard (Martin Sheen) este trimis sa-l omoare pe Colonelul Walter E. Kurtz (Marlon Brando), banuit de catre armata americana ca nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale.

Capitanul Willard este trimis in Vietnam de armata americana pentru a indeplini o misiune care, in mod oficial, nici nu exista. El trebuie sa-l gaseasca pe Walter Kurtz, colonel al Beretelor Verzi despre care se crede ca a innebunit, si sa-l elimine. Lui Willer ii e pusa la dispozitie o ambarcatiune a armatei americane pentru a naviga pe raul Nung. Capitanul realizeaza de-a lungul misiunii ca tinta pe care trebuie sa o indeparteze este, de fapt, una dintre cele mai decorate figuri ale armatei Statelor Unite.

El si echipa lui il intalnesc pe locotenent-colonel Kilgore care le va da o mana de ajutor. Misiunea lor este presarata cu evenimente si intalniri periculoase, cativa membri ai echipei sunt ucisi insa, intr-un final, Willard gaseste avanpostul lui Kurtz.