Nasul

Nasul

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFrancis Ford Coppola, James Caan, Mario Puzo
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1333

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Godfather
An: 1972
Durata: 175 minute
Regia: Francis Ford Coppola
Scris de: Mario Puzo
Actori: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan
Gen: Crima, Drama, Thriller

Bazat pe romanul omonim scris de Mario Puzo, Nasul este un film american din anul 1972 regizat de Francis Ford Coppola. Actiunea se petrece in jurul anilor '40-'50 si este centrata pe Don Vito Corleone (Marlon Brando), capul unei familii mafiote din New York.

Filmul se deschide cu scena nuntii fiicei lui, Connie, cand finul lui Corleone ii cere ajutorul pentru relansarea sa profesionala in lumea filmului. Fiul sau cel mai tanar, Michael (Al Pacino), s-a intors din razboi insa nu doreste sa se implice in afacerea familiei sale. Intelege perfect ca, in lumea in care activeaza tatal sau, onoarea, respectul si pastrarea cuvantului dat reprezinta calitati cruciale fara de care nimeni nu rezista. Don Vito Corleone este ingaduitor cu oricine ii arata stima si consideratie dar extrem de protectiv fata de familia sa si violent cu oricine atenteaza la binele acesteia.

El traieste si actioneaza dupa vechiul cod al onoarei in care crede cu desavarsire insa se confrunta, odata cu trecerea timpului, cu schimbari care aduc, inevitabil, amenintari serioase afacerilor sale si, cel mai grav, sigurantei familiei. Cel care va suferi cel mai mult odata cu aparitia unui rival al familiei Corleone care vrea sa faca afaceri cu droguri in New York este chiar fiul cel mai tanar al lui Don Vito, Michael.