Muzeul Luvru - opere de arta

Muzeul Luvru - opere de arta

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8750

Voteaza & Distribuie

Descriere

In 1793, in timpul Revolutiei Franceze, primul muzeu de stat s-a deschis la Luvru(Louvre), constand in fostele colectii regale de de picturi si sculpturi. A fost imbogatit temporar de obiectele de arta obtinute in urma razboaielor napoleniene, iar mai apoi cu alte daruri si achizitii, incluzand descoperiri arheologice.


Muzeul Luvru (Louvre) din prezent include antichitati orientale (din Mesopotamia), antichitati egiptene, romane si grecesti, sclupturi din Evul Mediu pana in timpurile moderne, mobilier si obiecte de arta, tablouri reprezantand scoli europene. O sectiune a muzeului este dedicata artei islamice.


Printre lucrarile antice de arta faimoase din Luvru se gaseste o statueta a conducatorului sumerian Gudea, o stela cu codul lui Hammurabi, o statuie de piatra egipteana pictata cu picioarele incrucisate, statuia lui Venus din Milo si Victoria de la Samothrace. Pe langa alte mari lucrari de arta, se gasesc aici doi sclavi de marmura al lui Michelangelo, comoara din abatia de la St. Denis si diamantele coroanei franceze. Cele mai importante picturi include Pieta de la Avignon, Mona Lisa al lui Leonardo, Nunta din Cana a lui Veronese(ce a fost destul de deteriorata in 1992 cand a fost instalata in noile galerii renovate) si Imbarcarea de la Cythera a lui Watteau.


Sumerianul Gudea


Statuia sumerianului Gudea


Venus din Milo


Venus din Milo


Victoria de la Samotrace


Victoria de la Samotrace


Pieta de la Avignon


Pieta de la Avignon


Nunta din Cana


Nunta din Cana