Muzeul Pompierilor - scurta istorie

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2458

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bucurestenii trec adesea pe langa el si il dau ca punct de reper, iar cei veniti in vizita in capitala, il considera obiectiv turistic si il viziteaza cu cea mai mare placere. Astfel, cu totii am vorbit macar o data in viata despre Foisorul de Foc – Muzeul Pompierilor. Iata scurta istorie a acestuia.


Cladirea a fost ridicata intre anii 1891-1892, la intersectia bulevardului Ferdinand I cu strada Traian, iar la baza acesteia au stat planurile realizate de catre arhitectul George Mandrea. Rolul foisorului nu era doar acela de post de observatie si alarmare, ci si de interventie. Existau in interiorul cladirii un rezervor de apa si pompe de incendii de care pompierii puteau dispune in caz de urgenta. De asemenea, exista spatiu suficient pentru cazarea personalului unei intregi sectii de pompieri, precum si pentru caii necesari transportului echipamentelor.


Muzeul-National-al-Pompierilor


Odata cu modernizarea telecomunicatiilor si a metodelor de stingere a incendiilor, foisorul a inceput sa isi piarda importanta si rolul in rezolvarea urgentelor. Devenind necorespunzastor nevoilor pompierilor, acesta a fost transformat in depozit pentru materiale si echipamente.


In anul 1960, Colonelul Nicolae Ioanovici propune transformarea cladirii in muzeu. Problema fondurilor a fost rapid rezolvata, hotarandu-se ca pentru inceput, foisorul sa fie doar o sectie a Muzeului de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti.


turn-muzeul-national-al-pompierilor


Astfel, in septembrie 1963, la 115 ani de la lupta din Dealul Spirii, a avut loc inaugurarea Muzeului Pompierilor – muzeul pe care, cu mic, cu mare, oamenii il viziteaza si in prezent cu aceeasi fascinatie pentru eroii obisnuiti.




Informatii suplimentare pot fi gasite la www.neiholding.ro