Muzee unice in Paris

Muzee unice in Paris

Detalii

CategoriiTurism
TaguriParis
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7033

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cand ati vizitat muzeele de clasa mondiala din capitala Frantei, cum ar fi Orsay, Muzeul Luvru, Muzeul si Centrul de Arta Moderna Pompidou, nu ati cautat sa vedeti ceva diferit?Exista zeci de muzee unice in Paris, mai putin renumite, care vor starni curiozitatea celor cu interese neconventionale. Iata cinci astfel de muzee:


Musée des Arts Forains

Exceptionalele elemente de iarmaroc umple acest muzeu privat nuantat, care dateaza de sute de ani in Paris, de prin 1850. Incluzand 14 tururi distractive si 16 tarabe de atractii, ghizii turistici va stau la dispozitie atunci cand cererea este suficient de mare (de obicei mai mult de 15 persoane). Deci daca nu sunteti intr-un grup nu este chiar cel mai usor loc de vizitat, insa daca reusiti, merita efortul. Fiecare tur si taraba au fost meticulos restaurate de o echipa de pictori experti, selari, sculptori, mecanici si alte mestesugari, iar vizitatorii pot obtine dreptul de a vedea suvenirurile inchise.


Musee des Arts Forains


Musée des Egouts de Paris

Ce turist care se respecta ar alege sa viziteze un put de canalizare? Destui de putini, se pare, avand in vedere ca Muzeul de canalizare din Paris este gol. In afara navalirii apei, muzeul dezvaluie povestea sistemului de canalizare a orasului din timpuri medievale pana in ziua de azi. Puteti mirosi intrarea langa Pont de l'Alma, dar nu exista nici o cale de a scapa de miros, odata ce ai ajuns acolo jos.


Musee des Egouts de Paris


Catacombele din Paris

Daca vrei sa vezi mai multe din Parisul subteran, exista un alt muzeu inspaimantator creat intr-un cimitir subteran. Incepand cu secolul 10, populatia din Paris a crescut dramatic si cimitirele orasului au devenit din ce in ce mai aglomerate. Prin secolul 18, tunelele invechite din fostele mine de piatra ale orasului au fost deschise pentru a ingropa oameni care nu isi permiteau parcele scumpe in cimitirele bisericii. Astazi, in interiorul catacombelor, vizitatorii se confrunta cu ziduri de pestera construite din oase si cranii aranjate cu grija. Unele dintre formele create sunt destul de artistice, cum ar fi o camera circulara cu un pilon central construit din oase. E fascinant, dar nu si pentru cei slabi de inima.


Catacombele din Paris


Muzeul de istorie de la Universitatea de Medicina din Paris

Gazduit de Facultatea Descartes a Universitatii de Medicina din Paris, acest muzeu de istorie a medicinei detine unele din colectiile cele mai vechi din Europa de echipamente medicale si alte accesorii, inclusiv instrumente chirurgicale, fiziologice si de diagnosticare, ce dateaza de secole, si picturi medico-tematice, gravuri si litografii. Multe dintre exponatele muzeului sunt sinistre insa sunt fascinante, oferind vizitatorilor o imagine reala despre istoria medicinii din Franta.


Muzeul de istorie de la Universitatea de Medicina din Paris


Muzeul de erotism din Paris

In vecinatatea cartierului vulgar Pigalle, casa faimosului cabaret Moulin Rouge, se afla un muzeu dedicat in intregime tuturor lucrurilor erotice. Desi este deschis numai pentru cei cu varste de peste 18 ani, este de bun gust, dezvaluind exemple de erotism din religie, mass-media, arta, literatura si societate in general, organizate in patru colectii permanente: "Popular", "Sfant", "Contemporan" si "Bordel" – exponatele schimbandu-se temporar. Si din moment ce acest muzeu este deschis in fiecare zi, pana la 2am, aveti posibilitatea sa salvati orele din zi pentru vizitarea altor obiective turistice.


Muzeul de erotism din Paris