Munca pe perioada determinata - Dezavantaje

Munca pe perioada determinata - Dezavantaje

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3610

Voteaza & Distribuie

Descriere


Atunci cand vine vorba de contractele de munca pe perioada determinata, printre dezavantaje se numara si acelea ca dupa incetarea unui astfel de contract, acesta nu va putea sa beneficieze de ajutor de somaj, doar daca a avut un contract semnat pe mai bine de 12 luni. Totodata, angajatele cu un astfel de contract nu pot beneficia de concediu maternal.


In acelasi timp, este cunoscut faptul ca persoanele care lucreaza astfel, cu contracte de munca semnate pe perioade determinate, obtin foarte greu credite bancare, tocmai din cauza flexibilitatii locului de munca si a nesigurantei, in acelasi timp. Astfel, nu sunt putini cei care intampina probleme, desi, pe urma multelor lor contracte pe perioada determinata, ajung sa aiba un venit chiar bun.

un angajat speriat de deadline


un angajat speriat de deadlineO alta problema poate fi, pentru cei care, obisnuiti sa munceasca pana atunci, pe o perioada nedeterminata, au ajuns sa fie pusi in fata unor termene limita, chiar daca volumul de munca se incadreaza in perioada respectiva.


Acestia pot simti presiuni, iar stresul nu va intarzia sa apara in cazul unor asemenea schimbari, deoarece multi asociaza incheierea contractului de munca pe o perioada determinata cu o concediere, fara a mai lua in calcul posibilele prelungiri sau ocuparea unui post vacant favorabil muncii si obisnuintei lor de pana atunci.


Astfel, angajatii, dupa noul cod al muncii, sunt luati dintr-un sistem bine definit, cu ore fixe de munca, pe o perioada nelimitata. In aceste conditii nu sunt la fel de deschisi schimbarilor, se pot adapta mai greu, nereusind astfel sa mai observe partile bune ale acestor tipuri de contracte.


Multi dintre angajatii din tara noastra se bazeaza pe siguranta locului de munca, iar cand vor fi pusin in fata unui astfel de sistem, il vor intelege mai greu si este posibil sa nu fie la fel de productivi.


Consecintele contractele de munca pe perioada determinata pot fi cu doua taisuri. Nu toti muncitorii au spiritul flexibil si usor adaptabil al unui liber-profesionist, spre exemplu, care-si face singur ordine in munca sa, lucreaza in perioade determinate, cu diferiti clienti.