Modalitati de prevenire a incalzirii globale

Modalitati de prevenire a incalzirii globale

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7332

Voteaza & Distribuie

Descriere


Exista mai multe modalitati de a preveni incalzirea globala la o scara mult mai intensa. Cu toate ca nu putem preveni complet incalzirea globala, suntem capabili sa realizam o serie de actiuni care ar putea contribui la reducerea intensitatii efectelor viitoare ale incalzirii globale.


Desi trebuie intreprinse actiuni majore impotriva proceselor industriale si de transport (cum ar fi productia de energie, aviatia), exista multe modalitati de prevenire a incalzirii globale la scara mai mica. Daca anumite linii directoare simple sunt urmate de un procent mare din populatia globului, atunci efectul combinat ar putea fi extrem de pozitiv asupra efectelor incalzirii globale.

Masurile care pot fi luate pentru a incerca prevenirea efectelor incalzirii globale sunt impartite in diferite categorii, dupa cum urmeaza:
TRANSPORT:
· Folositi mijloacele de transport doar atunci cand este necesar; incercati sa faceti plimbari scurte sau folositi in mod frecvent bicicleta.
· Impartiti mijlocul de transport sau apelati la "car-pooling". In unele orase s-au amenajat benzi speciale pentru adeptii car-pool-ului, ceea ce determina reducerea timpului necesar ajungerii la destinatie.
· Conduceti rational in echipamentul corect pentru a reduce consumul de combustibil. Asigurati-va ca toate geamurile sunt inchise in zilele calduroase daca aveti aerul conditionat pornit. Geamurile deschise determina o crestere a consumului de combustibil.
· Aveti grija ca presiunea din pneuri sa fie la nivelul recomandat; acest aspect va va ajuta sa reduceti cantitatea de combustibil necesara calatoriei. De asemenea, verificati sa nu aveti obiecte grele care nu va sunt necesare.
· Verificati daca familia dvs. sau prietenii nu au nevoie de diverse produse atunci cand va duceti la cumparaturi; acest lucru reduce nivelul de calatorii cu automobilul.
· La achizitionarea unei noi masini luati in calcul si vehiculele hibrid sau electrice. O astfel de decizie ajuta la prevenirea efectelor incalzirii globale.
ACASA:
· Reciclati obiecte adecvate pentru a reduce consumul de energie necesar producerii obiectelor noi.
· Asigurati-va ca aveti izolatia potrivita poentru acoperis/ pereti si produse adecvate pentru usi/ ferestre. Acestea nu vor reduce doar consumul de energie necesar pentru incalzirea casei, dar determina economii la facturile de energie in urmatorii ani.
· Utilizati becuri economice care vor reduce cantitatea de energie necesara iluminarii unei camere. Comparativ cu becurile clasice, becurile economice rezista de obicei mai mult si va economisesc banii pe termen lung.
· Cand achizitionati noi obiecte electrice pentru casa dvs., cum ar fi masini de spalat, frigidere sau calculatoare, luati in calcul produsele cu consum scazut de energie.
· Una dintre cele mai usoare modalitati de prevenire a incalzirii globale pe viitor este sa va asigurati ca toate obiectele electrocasnice/ electice sunt inchise cand nu sunt folosite sau cand nu este nevoie de ele. Multe aparate contin becuri care stau aprinse cand acestea sunt pornite si chiar si atunci cand nu sunt folosite.
· Cand faceti cumparaturi axati-va pe produse locale. Aceste produse au parcurs o distanta mai mica pana la frigiderul dvs. decat alte produse similare disponibile.
· Luati in calcul achizitionarea de panouri solare sau a altor sisteme de energie regenerabila pentru a furniza o parte din electricitatea sau apa calda necesare.
Concluzie:
Exista multe modalitati prin care se poate preveni incalzirea globala pe viitor si multe dintre acestea sunt amintite mai sus. Principalul ingredient este sa reducem consumul nostru de energie prin orice mijloc posibil. Cu cat utilizam mai putina energie, cu atat


sursa: www.neiguard.ro