Metode pentru indepartarea pistruilor

Metode pentru indepartarea pistruilor

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4550

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiar daca pistruii sunt considerati de multe persoane sexy, strengaresti si cu un farmec aparte, se cauta si metode pentru combaterea lor.

Ce sunt pistruii de fapt?


Pigmentari ale tegumentului cauzate de un exces de melanina. Cauzele aparitiei pistruilor pot fi de natura ereditara, expunerea la soare sau vantul. Sa faci pistruii sa dispara in totalitate e putin probabil, insa este recomandat sa nu exagerezi cu expunerea la soare si la vant, si sa recurgi mereu la o crema de protectie cu SPF, chiar daca razele solare se acund printre nori si sa porti palarie de soare.

Daca te incadrezi in categoria celor care nu agreaza pistruii, foloseste cu incredere aceste remedii pentru pistrui:

1. Creme pentru albire

Hidrochinina este o substanta ce se gaseste in majoritatea cremelor de albire. Acestea sunt metode eficiente pentru indepartarea pistruilor, insa rezultatele se vad dupa cel putin 3-4 luni de tratament.

In urma folosirii cremelor pentru albire pot aparea si efecte secundare. Astfel riscurile se refera la o decolorare prea accentuata in zona din jurul pistruilor si la uscarea si exfolierea pielii, mai ales pentru tenul uscat.

2. Peeling chimic

Exista cabinete de cosmetica unde se realizeaza peeling-uri chimice. Aceste procedee consta in indepartarea epidermei si a unei parti din derma. Specialistii vor realiza o exfoliere superficiala, o metoda foarta rapida pentru indepartarea pistruilor.

3. Tratamente cu laser

La fel de sigure si rapide sunt si tratamentele cu laser pentru indepartarea pistruilor, insa sunt mult mai costisitoare. Rezultatele sunt vizibile chiar dupa prima sedinta, insa pentru acest tip de tratament trebuie sa scoti din buzunar aproximativ 1000 de dolari.

4. Tratament IPL

IPL sau lumina intens pulsata a devenit una dintre cele mai promitatoare tehnologii in domeniul esteticii medicale. Aceasta tehnica se foloseste si pentru combaterea acneei sau epilarea definitiva.

In ce priveste tratamentul IPL pentru inlaturarea pistrilor, principiul de actiune consta in emiterea unui puls luminos foarte intens care este absorbit de diferiti pigmenti ai pielii, generand efecte diferite.

Diferenta intre tratamentul cu laser si cel cu IPL este ca cel cu laser foloseste o singura lungime de unda (o singura culoare), iar tehnologia IPL utilizeaza o serie de filtre speciale care selecteaza diferite lungimi de unda ale spectrului luminos.

E recomandat ca inainte de a te hotari asupra uneia dintre tehnicile estetice prezentate sa te consulti cu medicul tau in privinta procedurii alese: pe ce se bazeaza, durata acesteia si efectele secundare ce pot surveni in urma tratamentului si care difera la fiecare persoana in parte.