Meserii murdare

Meserii murdare

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4596

Voteaza & Distribuie

Descriere

Unii oameni, pentru a avea ce pune pe masa, pentru a duce un trai decent sau din lipsa de alte calificari, sunt in stare sa lucreze in diverse domenii, de foarte multe ori, nu foarte placute. Este vorba, in mod special, de acele meserii care sunt considerate murdare, fie ca nu e nevoie de pregatire prea serioasa, fie atunci cand angajatii chiar nu au de ales decat sa lucreze in medii murdare.


Meseriile sunt diverse si chiar daca cele care urmeaza a fi prezentate nu sunt dintre cele mai atractive, acestea tot meserii raman, iar cei care muncesc astfel pentru a se intretine nu au de ce sa fie blamati, condamnati sau batjocoriti, caci nu stau nici la colt de strada, nici in fata la biserici precum cersetorii, iar in cele mai multe cazuri, munca lor este mai mult decat utila, devenind chiar de neinlocuit.


Angajatii la morga sau la pompe funebre
angajat la morga


angajat la morgaCei care spala si imbalsameaza cadavrele nu sunt tocmai incantati de munca, lor, dar capacitatea de a ignora „obiectul muncii" si de a te ocupa de treaba ca la carte, le da un plus cand vine vorba de aceasta meserie. Cei care au destul sange rece si sunt motivati de salariu, nu mai tin cont de mediu in care lucreaza si de lucrurile pe care trebuie sa le faca.


Minerii

Acestia au o meserie atat periculoasa, cat si murdara. Cei care lucreaza in mine, pe langa faptul ca au o meserie grea, pot sa faca si anumite boli profesionale cu care nu e de glumit.
mineri


mineriLegat de murdarie, este evident ca minerii nu-si murdaresc doar mainile, caci praful se imprima in haine, este peste tot in aer si duce la diverse boli. Murdariti de praf si carbune, minerii merg mai departe, industria aceasta fiind foarte dezvoltata in unele zone, iar veniturile au un cuvant important de spus.


Cei care lucreaza pe canale si conducte
muncitori in subteran


muncitori in subteranStim cu totii ca prin canale si conducte este mizerie, ca soarecii si sobolanii sunt la ei acasa, se gasesc uneori si cadavre de animale, mirosul nu e de suportat, iar pasajele intunecate nu sunt deloc prietenoase. Totusi, cineva trebuie sa aiba grija de conductele care se strica prin orase. Totusi, fara studii, dispusi sa munceasca intr-un astfel de mediu, acesti oameni nu se pot plange de castiguri.


Instalatorii
instalator


instalatorCe circula pe tevile de la blocuri, numai instalatorii stiu. Daca n-ar fi acestia, nu ne-am putea inchipui un trai prea bun. Instalatiile sanitare sunt obligatorii, iar cei care se ocupa de acestea nu vor ramane nicodata fara un loc de munca. Venitul lor nu este deloc redus, dar acestia sunt de multe ori activi la orice ora, ca nu se stie cand se mai sparge o teava, cand se mai inunda o scara.


Cei care spala toaletele publice

Atunci cand ajungem intr-o toaleta publica, din nevoie, nu de placere, avem pretentia sa o gasim curata.
curatarea toaletelor publice


curatarea toaletelor publiceDe multe ori le evitam in ideea ca sunt vizitate de prea multi oameni, dar in cazurile in care nu avem alte solutii, apelam si la toaletele publice. Acestea sunt si ele, ingrijite si curatate de niste oameni special angajati pentru a face acest lucru, deloc rusinos de altfel. Insa munca nu este deloc usoara, pentru nu stii ce neciopliti calca pragul acestor toalete.


Gunoierii
gunoieri


gunoieriCateodata ne e lene si sa ducem gunoiul afara, la tomberon. Unii sunt angajati sa tina aceste tomberoane libere, iar la cele mai ciudate ore, acestia strang gunoaiele de prin fiecare tomberon, pentru ca a doua zi sa avem unde sa ne aruncam resturile. Meseria este si foarte murdara si destul de grea, deoarece programul de lucru poate sa inceapa foarte devreme.sursa: incont.ro