Medicamente fără de care să nu pleci în concediu

Medicamente fără de care să nu pleci în concediu

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimedicamente
Ultima actualizareMiercuri 29 iulie 2020
Vizualizari257

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vacanța. Momente pline de relaxare. Locuri noi de explorat. Amintiri de neuitat. Dar, înainte de toate, plănuiești totul în detaliu. Chiar și lista cu lucrurile care nu trebuie să lipsească din multele bagaje este gata. Sigur, n-ai uitat medicamentele. Dar cu toate acestea, n-ar strica să treci în revistă remediile pe care trebuie să le pui în trusa de vacanță.

O durere de cap sau o zgârietură îți pot umbri cheful de distracție… Nu și atunci când ești pregătit. În kitul cu medicamente de vacanță, trebuie să ai tot ce-ți trebuie pentru tine și cei dragi. Iată ce trebuie să cuprindă acesta, în funcție de situație:

Comprimate cu antiinflamator - durerile de cap de la AC, inflamațiile dentare sau cele de articulații pot fi alungate cu ajutorul antiinflamatoarelor. Pentru un efect mai rapid și de lungă durată, acționează încă de la primele semne ale durerii cu un ibuprofen sub formă de gelule. Acestea se absorb mai rapid și sunt mai bine tolerate în procesul gastric;

Tinctura de propolis
- atât pentru uz extern, cât și intern, acționează ca unul dintre cele mai bune antibiotice naturale. Propolisul conține rășină de origine vegetală, ceară și alți compuși secretați de albine care funcționează în armonie cu organismul tău. Tinctura se poate aplica pe răni superficiale, zgârieturi sau în caz de durere de gât, pentru că o calmează rapid și întrerupe infecția bacteriană la nivelul amigdalelor. Dozajul tincturii se face în funcție de concentrație, de aceea, înainte de administrarea ei internă, este necesar să verifici prospectul.

Ulei volatil de citronella - încă de la prima aplicare, ameliorează simptomele de usturime sau mâncărime provocate de ciupiturile de țânțari. În plus, respinge insectele, iar tu te poți mișca în voie în aer liber fără să te pomenești cu vreo ciupitură. Folosit în uzul intern, uleiul de citronella diminuează durerile de cap, transpirația excesivă, previne paraziții intestinali și crește imunitatea.

Medicamente pentru răul de mașină
- dacă se anunță un drum anevoios de munte, cu serpentine, atunci n-ar strica să iei la tine câteva medicamente pentru răul de mișcare. În farmacii, găsești o gama variată de produse naturale din pulberi de rădăcină de ginseng alb, ghimbir și frunze de roiniță. Dacă totuși preferi varianta alopată, atunci poți cumpăra comprimate sau capsule cu meclozinum.

Medicamente pentru „diareea călătorului” - schimbarea mediului, a apei, a tipului de mâncare îți pot da de furcă, de aceea, pune în trusa de medicamente pentru vacanță si câteva capsule de loperamidă sau pliculețe cu argilă sau cu săruri de rehidratare.

Medicamente împotriva constipației - la fel ca și în cazul diareei, din cauza schimbării rutinei alimentare, e posibil să apară constipația și aici poți opta cu încredere pe medicamente care să conțină bisacodil sau docusat sodic. De mare folos, îți vor fi și probioticele, fiindcă vei avea nevoie să reechilibrezi flora microbiană și tranzitul intestinal. Pe acestea le poți lua și profilactic, cu o săptămână sau două înainte de plecare.

Medicamentele antispastice
- pentru durerile din sfera ginecologică sau digestive, optează pentru comprimate cu mebeverină sau drotaverină. Acestea ameliorează, rapid, disconfortul.

Medicamente pentru alergii - contează aici pe antihistaminice cu loratadină sau variante naturale pe bază de extract gemoterapic din muguri de coacăz negru.

Cremă cu zinc – acționează eficient în caz de arsuri solare sau inflamații ale pielii (zgârieturi, mușcături de insecte, iritații cauzate de vânt, diferențe de temperatură). Pentru o absorbție rapidă, pulverizează înainte pe piele apă termală.

Nota bene
: Dacă totuși crezi că ai nevoie de antibiotice, în cazul unei infecții urinare sau respiratorii, mergi la medic ca să-ți prescrie doza exactă și să stabilească perioada tratamentului. De cele mai multe ori, din cauza antibioticelor administrate necorespunzător, se pot declanșa, pe termen lung, complicații greu de rezolvat.

Sursă foto: pexels.com/photo/photo-of-person-holding-capsule-3873169/