Masinile electrice - o solutie pentru viitor?

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguri
Ultima actualizareDuminica 18 ianuarie 2015
Vizualizari1187

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cum, de obicei, observam bunele practici in Occident, exista un fenomen pe care nu il putem neglija: existenta tot mai mare a masinilor electrice pe sosele. Unele tari au adoptat cu usurinta acest tip de masini, alte tari mai greu. Tara noastra se afla in a doua categorie, insa este posibil ca viitorul sa arate diferit si soselele noastre sa fie circulate de catre masinile electrice.
Un motor care nu se aude? Fara cutie de viteze manuala? Clar aceasta masina electrica nu poate fi o masina adevarata! Cu greu putem sa acceptam faptul ca tehnologia avansat intr-atat incat ne aflam in pragul unei revolutii auto!
Scurt istoric al masinii auto
In Statele Unite ale Americii si in Japonia, masina electrica a fost scoasa la vanzare in anul 2010. Aceasta lansare a fost un succes si conducatorii auto au primit cu entuziasm acest nou tip de masina.
In Europa, Nissan Leaf a devenit “Masina anului” la aproape 3 luni de la lansare. Totodata, aceasta masina, Nissan Leaf, este populara in Statele Unite, unde americanii adopta acest tip de masina in viata lor de zi cu zi si au chiar si statii de alimentare speciale, accesibile oricui.
Introcandu-ne in Europa,poate nu stiati ca exista un obiectiv al Comisiei Europene: pana in anul 2030, jumatate din masinile care circula in orase sa fie electrice, iar pana in anul 2050, sa se realizeze, eliminarea treptata a automobilelor pe combustibil.
Norvegia este o tara care sprijina cauza motoarelor electrice. Nu doar din motivul de a fi ecologisti, dar si pentru ca taxele la acest tip de autoturism sunt subventionate. Mai mult, proprietarii unor masini electrice au anumite beneficii (nu platesc locul de parcare, pot cirucla pe liniile destinate transportului in comun, au incarcari gratis la statiile primariei, etc)
Cele mai cunoscute marci care fabrica masini electrice sunt Nissan, Citroën, Peugeot, Mitsubishi, Renault, Tesla Motors, Think şi Buddy.
In scurt timp, vom lua modelul americanilor si „vom adopta” masina electrica. In Romania exista destul de putine masini electrice, statiile de alimentare nu sunt foarte accesibile, insa ne aflam pe drumul cel bun.