Loredana Groza

Loredana Groza

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9135

Voteaza & Distribuie

Descriere

Toti romanii o cunosc pe Loredana Groza cu ale ei slagare fredonate de toata lumea. S-a remarcat alaturi de cei de la BUG Mafia cu piesa „Poveste fara sfarsit", melodie placuta de multi la data lansarii si ascultata cu drag ce catre nostalgici.


Artista s-a nascut in data de 10 iunie 1970 la Onesti, in judetul Bacau. Loredana Groza a inceput sa cante cand avea doar 3 ani, iar pasiunea pentru muzica a insotit-o in perioada scolii primare si a liceului.


Loredana Groza a jucat, in clasa I, in mai multe piese de teatru, dintre care unele au ajuns chiar sa fie montate pe scena Casei de Cultura din Onesti. Pasiunile sale din scoala generala se refereau, pa langa muzica, la handbal si la studiu. Aceasta a fost o eleva merituasa, fapt pentru care a fost aleasa comandanta de unitate.


De-a lungul scolii a participat la olimpiade, a obtinutl locul I la faza nationala, la limba romana. Pasionata si de poezie, Loredana Groza a fost primita in cenaclul literar "Sburatorul", unde a fost indrumata de poetul Isbasescu. Loredana a studiat timp de opt ani vioara si a urmat si cursuri de balet. Pentru ea, primele aprecieri apar, in acea vreme, la "Forumul National al Pionierilor".
Loredana Muzica


Loredana GrozaIn anul 1984 a fost admisa cu 9.95 la Liceul de Matematica-Fizica din Onesti, Loredana fiind prima de pe lista. A castigat apoi, in acelasi an, premiul I la un Festival regional, "Retorta de cristal". A fost remarcata, la numai 14 ani, in timp ce participa la faza nationala a concursului "Cantarea Romaniei" de la Focsani, de Dumitru Morosanu si Jolt Kerestely. Cei doi au chemat-o la Bucuresti pentru a participa la preselectia concursului "Steaua fara nume", chiar daca varsta minima din regulament era de 17 ani.


Loredana Groza nu si-a spus varsta. A concurat alaturi de Ramona Badescu si Camelia Florescu si a castigat acest concurs in toate fazele avute. Probele trecute cu brio de cantareata nu au fost chiar simple. Este vorba de dictie, recitare, cantat la pian, apoi cu orchestra de la Radiodifuziunea Romana si un duet cu o vedeta, in cazul ei, Dorin Anastasiu.Un an mai tarziu a castigat premiul I la Festivalul regional "Toamna muzicala bacauana". Ajunsa la varsta de 16 ani, a participat pentru prima data la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia unde a castigat Marele Premiu si a fost cea mai tanara castigatoare din istoria acestui festival. Pentru acest premiu, Loredana a interpretat cantecele in prima auditie "Ma intreb ce sa fac?" si "Despre dragoste". Marius Teicu i-a dat mai apoi sa interpreteze si alte melodii ce au devenit hit-uri ale vremii.


Loredana Groza


Loredana Groza
Loredana Groza a aparut si la emisiuni TV si Radio, unde a inceput si o serie de inregistrari (aproximativ 100 piese). Tot la 16 ani a castigat din nou, trofeul emisiunii "Steaua fara nume". Reputatia sa a crescut datorita concertelor si turneelor in care s-a implicat, a ajuns sa aiba minim trei spectacole pe zi, in diferite localitati.A participat, cel putin in perioada adolescentei, la foarte multe concerte, spectacole si mai ales, concursuri unde a fost de cele mai multe ori castigatoare, ajungand astfel o cantareata de marca pentru tara noastra, o artista de prima mana, cunoscuta si apreciata de public.Albumul bine-cunoscut, "Buna seara iubito" a aparut dupa ce Adrian Enescu i-a propus sa colaboreze pentru un album. Astfel, in 1988 a aparut la casa de discuri Elecrecord. Loredana a avut mai multe colaborari cu Adrian Enescu.Dupa comunism, Loredana Groza s-a gandit sa isi incerce norocul si in strainatate. Asadar, in Marea Britanie a sustinut un concert interesant la Palladium Hall, alaturi de Tom Jones si alte nume mari. A calatorit mult si a avut diverse concerte, ducand numele tarii noastre, in tonuri muzicale, peste hotare.Dupa 10 ani de la prima sa colaborare cu Adrian Enescu si-a reinnoit relatia cu acesta, iar el a semnat partea de creatie a albumul ei, "Diva Inamorata", care a fost lansat pe 14 februarie 2001.