Pianisti celebri

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareDuminica 2 aprilie 2023
Vizualizari25510

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pianul este practicat de peste 500 de ani. Maestrii de muzica de pian au cantat la acest instrument muzical de la o varsta foarte frageda. Acest lucru le-a stimulat talentul si i-a facut pianisti de top in lume. Multi oameni din intreaga lume canta la pian, unii doresc sa o faca corect, unii sunt mediocri iar altii dovedesc un talent desavarsit.

Cei mai renumiti pianisti din intreaga lume

Ludwig Van Beethoven (1770 – 1827)
Compozitor si pianist german, Beethoven a fost un pianist de top in lume in perioada de tranzitie dintre epoca clasica si cea romantica. El este cunoscut ca unul dintre cele mai mari pianisti din toate timpurile, el pierzandu-si simtul auzului la o varsta frageda, 26 de ani, si totusi continuand sa cante si sa compuna chiar si dupa aceasta tragedie.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)
Nu exista nici o persoana, cu cat de putine cunostinte de muzica, care sa nu fie de acord ca Wolfgang Amadeus Mozart a fost intr-adevar unul dintre pianistii de top din lume. Mozart a compus peste 600 de lucrari. Toate lucrarile sale sunt cunoscute a fi culmi de simfonie, concert, camera, pian, opera si muzica corala. A inceput sa cante la pian la frageda varsta de numai 3 ani si incepand de la 5 ani a compus melodii care au fost scrise de tatal sau.

Frederic Chopin (1810 – 1849)
Chopin a fost un virtuoz compozitor si pianist polonez. El a fost unul dintre pianistii de top din toate timpurile in muzica romantica. Lucrarile sale sunt in mare parte interpretate de tineri studenti la pian, deoarece acestea sunt foarte usor de invatat. Si el a fost un copil minune, fiind comparat adesea cu Mozart.

Alfred Cortot (1877 – 1962)
Pianist si dirijor franco-elvetian, Alfred Cortot a devenit unul dintre cei mai celebri pianisti ai secolului 20. El este cunoscut pentru o perspectiva poetica asupra operelor romantice de pian din acea perioada. El este cunoscut mai ales pentru inregistrarile si variatiile la pian de Chopin, Brahms, Liazt si Schumann.

Walter Wilhelm Gieseking (1895 – 1956)
Pianist si compozitor german, Gieseking nu a fost doar unul dintre pianistii de top din toate timpurile, dar un talent unic. Se spune ca niciodata nu a practicat la pian ci statea doar acolo ore in sir in tacere completa. El canta la pian in mintea lui si reprezenta piesa impecabil.

Vladimir Horowitz (1903 – 1989)
Horowitz a fost un virtuoz pianist clasic, de origine rusa. El ramane cunoscut pentru tehnica sa si utilizarea tonalitatilor. El a studiat sub indrumarea lui Felix Blumenfeld si Tarnowsky Serghei. Horowitz putea interpreta piese creative puternice, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai celebri pianisti ai secolului 20.

Josef Hoffmann (1876 – 1957)
Hofmann a fost un virtuoz pianist, polonez american, compozitor si chiar un inventator. El a concertat prima oara la varsta de 6 ani si la 12 ani a fost primul muzician ce facea inregistrari. El a lucrat cu Thomas Edison pentru a crea primele inregistrari muzicale, ceea ce l-a facut unul dintre pianistii celebri din toate timpurile.

Sergei Rachmaninoff (1873 – 1943)
Rahmaninov a fost compozitor, pianist si dirijor. El a fost ultimul pianist renumit si reprezentant al romantismului tarziu al Rusiei in muzica clasica. El a avut cele mai mari maini in comparatie cu ale tuturor pianistilor renumiti din toate timpurile. El putea acoperi pana la 14 note la un moment dat. El si-a dovedit abilitatea, realizand compozitii celebre ca Rapsodia pe o tema de Paganini, 8 Preludii, etc.

Franz Liszt (1811 – 1886)
Franz Liszt a fost un virtuoz compozitor si pianist maghiar. Nu a fost doar unul dintre pianistii celebri din lume, dar era cunoscut si deoarece canta si la alte instrumente muzicale, cum ar fi violoncelul.

Arturo Benedetti Michelangeli (1920 – 1995)
Pianist clasic italian, Arturo Benedetti Michelangeli a inceput sa cante la varsta de 3 ani. Prima oara a cantat la vioara, dar a renuntat repede orientandu-se spre pian. El a fost maestru al perfectiunii si chiar si inregistrarile lui erau absolut perfecte, chiar inainte de editare. Totusi, si-a anulat concertele aleatoriu. Michelangeli a pus atat de mult accent pe detaliile de minut incat pierdea adeseori concentrarea asupra imaginii de ansamblu.