Lipoaspiratia- remodelare corporala garantata

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari883

Voteaza & Distribuie

Descriere


Chirurgia cosmetica poate fi folosita in zilele noastre atat pentru corectarea unor zone ale corpului care prezinta anumite probleme estetice cat si pentru a lupta cu kilogramele in plus.


Excesul de grasime de pe abdomen, solduri, coapse, brate (practic de pe aproape orice zona a corpului) poate fi indepartat prin diferite metode de lipoaspiratie. Lipoaspiratia (liposuctia) se realizeaza folosind incizii de 3-5 mm prin care se introduce o canula foarte subtire conectata la un aspirator; celulele adipoase vor fi absorbite de pe zonele care se trateaza si aspectul regiunii va fi mult imbunatatit. In functie de tipul de lipoaspiratie folosit si de experienta chirurgului care realizeaza operatia rezultatele pot varia. Vibrolipoaspiratia este o metoda noua de aspirare a grasimii prin care celulele care contin grasimea sunt mobilizate printr-o miscare a canulei produsa de un flux de aer comprimat. Aceasta miscare permite detasarea si aspirarea mai putin traumatica a grasimii iar recuperarea pacientilor este mult mai lejera si rapida.


Ideal metoda nu trebuie vazuta ca o varianta de tratament a obezitatii ci ca un tip de remodelare corporala atunci cand pacientul are o greutate stabila si prezinta depozite de grasime pe care nu le poate inlatura prin alimentatie sanatoasa si sport. Aceasta este indicatia principala a lipoaspiratiei si in cazurile respective rezultatele dorite se obtin cu usurinta.


Fiind o interventie chirurgicala sunt necesare investigatii pentru evaluarea starii generale de sanatate iar operatia se poate realiza cu sau fara internare de o zi in functie de cantitatea de grasime de extras si de suprafata corporala care se lucreaza.


Rezultatele sunt vizibile imediat dar forma finala se va obtine dupa cateva luni timp in care edemul produs de traumatizarea tesuturilor se va remite si pielea se va strange pe noul contur corporal.


Vibrolipoaspiratia este utila in tratamentul obezitatii dar trebuie combinata cu dieta si activitate fizica. Prin eliminarea depozitelor de grasime mari de la nivel abdominal sau de pe coapse ajuta pacientii la recuperarea unei forme fizice care sa le permita o mobilitate crescuta. Imaginea schimbata poate fi incurajatoare si pacientii sunt motivati sa continue alimentatia sanatoasa deoarece cand rezultatele sunt evidente este mai usor sa se accepte greutatile din lupta cu kilogramele in plus.


Fiind vorba despre un procedeu chirurgical intotdeauna pot exista riscuri iar in anumite cazuri chiar si complicatii.


Alegerea chirurgului care va efectua operatia are o mare importanta deoarece chiar daca lipoaspiratia pare un procedeu usor de realizat este in realitate dificil de facut in mod corect pentru a nu apare efecte nedorite (gen asimetrii, denivelari, cicatrici inestetice, fibrozari cutanate sau chiar necroza a pielii).


Daca pacientii au asteptari realiste si chirurgul ales are multa experienta in tratarea depunerilor de grasime singurul lucru care ramane de facut pentru a va bucura pe deplin de rezultatele obtinute este sa incercati sa va mentineti greutatea aproximativ constanta si sa aveti un stil de viata sanatos.Dr. Angela Petre - medic specialist chirurgie plasticacontact@drangelapetre.ro


www.drangelapetre.ro