Lamuriri despre machiajul permanent

Lamuriri despre machiajul permanent

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4063

Voteaza & Distribuie

Descriere

despre_machiaj_permanentPermanent inseamna pentru totdeauna?


Intr-adevar, exista diferente intre machiajul permanent si un tatuaj care se pastreaza vesnic, sau pana cand decizi sa il indepartezi cu laserul. Pigmentul in cazul machiajului permanent patrunde doar in straturile interne ale pielii, spre deosebire de tehnica de tatuare, in cadrul careia se ajunge in stratul inferior al pielii.


Datorita faptului ca in cadrul procedurii de machiaj permanent se atinge doar partea adanca a stratului superior al pielii, acesta necesita reinnoire. Astfel, se recomanda repetarea procedurii dupa o perioada de 3 pana la 5 ani.


Cat timp persista culoarea?


In mod normal, culorea machiajului permanent nu ar trebui sa se decoloreze. Gradul de pastrare a uniformitatii culorii de-a lungul timpului variaza in functie de trei factori:


1. gradul de profesionalism si eficienta tehnicii de lucru a esteticianului


2. calitatea culorii folosite, adica capacitatea de pastrare a intensitatii culorii


3. calitatea acului folosit; acesta trebuie sa patrunda cat mai adanc si mai precis in straturile inferioare ale pielii si procedura sa implice durere minima


Cat de dureros e machiajul permanent?


Patrunderea acului in stratul inferior al pielii determina o usoara senzatie de disconfort. Insa datorita anesteziei locale, procedura nu e dureroasa. Zonele mai sensibile sunt buzele si ochii, care necesita o atentie mai sporita.


Machiajul permanent implica riscuri?


Metoda motorului de vibratie sta la baza construirii aparatelor cu care se realizeaza machiajul permanent. Acest motor de vibratie care poate implica devieri in desenarea liniei. Mai mult, pe durata procesului de pigmentare, acul se poate degrada si poate provoca rani.


Cel mai bine e ca aparatul cu care se efectueaza procedura sa pastreze integritatea acului. Mai exact, acesta sa nu lase prea multa culoare si sa amelioreze disconfortul produs.