Ku Klux Klan

Ku Klux Klan

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriRascoale/Revolutii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3095

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ku Klux KlanSase studenti au fondat Ku Klux Klan intre decembrie 1865 si vara anului 1866 in orasul Pulaski din Tennessee. Fosti ofiteri confederati, 6 tineri au organizat un club sau o fraternitate si isi petreceau timpul cu diferite jocuri cu cai, se deghizau si galopau dupa caderea serii. Ei au fost surprinsi sa afle ca aparitiile lor din timpul noptii cauzau frica, in special in randul fostilor scalvi din zona. In curand au inceput sa se foloseasca de acest avantaj si grupul a inceput sa se extinda. Diferite grupari s-au format in alte orase, iar in aprilie 1867 a avut loc o intalnire pentru a hotari regulile si o structura organizatorica.


La aceasta intalnire, fostul confederat, Generalul Nathan Bedford Forrest a fost alex Marele Vrajitor sau lider suprem, al intregului Klan. Organizatia a fost impartita in taramuri, dominioane si provincii, care au fost la randul lor conduse de Marii Dragoni, Titani, Giganti si Ciclopi.
Politica Reconstructiei, ce incerca sa extinda drepturile negrilor din sud, a facut ca sute de veterani din Klan sa instaureze o politica sistematica de violenta, ca opozitie la noua ordine sociala. Fostii sclavi erau tinta acestei forme de terorism, dar Ku Kux Klan intimida si hartuia si profesorii, judecatorii, politicienii si "carpetbaggerii". La sfarsitul anului 1867, miscarea s-a raspandit in oraselele din sud, nu insa si in orasele mari, probabil din cauza ca orasele nu sufereau de probleme economice precum regiunile rurale. Membrii Klanului au inceput sa duca o lupta de gherila impotriva a ceea ce ei intelegeau prin sistem corupt care ii deposeda de anumite drepturi.
Prin anul 1869, au avut loc lupte interne intre membrii Klanu-ului, datorita concurentei intre diferite grupari pentru control. Reputatia de organizatie violenta a Ku Klux Klan era in crestere ceea ce a facut ca cetatenii proeminenti sa renunte si locul lor a fost luat de catre criminali. Gruparile locale au inceput sa se dovedeasca a fi dificil sau chiar imposibil de controlat. Dezgustat, Forrest a desfiintat oficial organizatia si marea majoritate a conducatorilor l-au urmat. Cateva grupari locale au continuat sa opereze, dar in final s-au desfiintat sau s-au ascuns in trupele federale.