Alina Dumitru - campioana europeana la judo

Alina Dumitru - campioana europeana la judo

Detalii

CategoriiSport
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4090

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alina Dumitru este o romanca foarte puternica. A adunat pana in prezent sapte medalii de aur la competitiile europene.


Alina Dumitru a castigat recent medalia de aur la Campionatele Europene, la categorria 48 kilograme, fiind una dintre campioanele continentale de renume. De asemenea, sportiva are si trei medalii de bronz la campionatele mondiale si inca doua, tot de bronz, la campionatele europene. La jocurile olimpice, Alina Dumitru este singura romanca ce a cucerit o medalie de aur, in 2008.Alina Dumitru in actiune


Alina Dumitru in actiuneAnul acesta, Alina Dumitru a primit mediala de aur si un cec in valoare de 2.500 euro. In timpul intonarii imnului, cu greu si-a stapanit lacrimile, iar cu cateva secunde inainte de poza de final, s-a dezechilibrat din cauza emotiilor.


Campioana mondiala pentru a saptea data, Alina Dumitru a reusit, de aceasta data, sa se impuna in fata Evei Csernoviczki printr-un yuko. Romanca a dominat intreaga lupta cu calm, iar la final a stiut sa isi oboseasca adversara.


Este deja a doua oara cand Alina o invinge pe unguroaica intr-o finala europeana. Ca sa ajunga in finala, Alina Dumitru a trebuit sa lupte cu frantuzoaica Laetitia Payet, pe care a invins-o la finalul luptei prin ippon.


Una dintre cele mai de temut rivale ale Alinei Dumitru este frantuzoaica Frederique Jossinet, cu care judoka noastra a avut nenumarate dueluri. Spre exemplu, la mondialele din 2009, Jossinet i-a luat medalia de bronz Alinei, iar in 2010 romanca a invis-o in preliminarii.

Alina Dumitru - o romanca valoroasa


Alina Dumitru - o romanca valoroasaTotusi, cand vine vorba de competitiile europene, Alina Dumitru nu are rival. A ajuns astfel foarte aproape de palmaresul gimnastilor romani, Marian Dragulescu si Nadia Comaneci, acestia avand cate noua titluri europene.


Aina Dumitru a declarat pentru presa din Romania ca ar vrea un titlu si anul urmator, nu vrea sa se opreasca;Ramane de vazut, pana atunci am Campionatele Mondiale unde mi-as dori enorm o medalie de aur pentru ca este singurul titlu care imi lipseste din cariera.Desi a fost accidentata la glezna si se temea putin ca ii va ceda, chiar daca schiopata, caci s-a accidentat cu o zi inainte de plecare, aceasta a avut noroc si nu numai ca n-a avut probleme de sanatate, dar a si triumfat.Alina Dumitru - multipla campioana europeana


Alina Dumitru - multipla campioana europeanaLa campionatele de la Istambul din 2011, Romania a reusit sa isi atinga obiectivele tintite: doua medalii, una prin Alina Dumitru, iar cealalta, de bronz, castigata de Corina Caprioriu la categoria 57 kg.


Alina Dumitru este o persoana echilibrata, inteligenta, perseverenta si ambitioasa, iar succesul ei se bazeaza pe multa munca, experienta, dar si nebunie. A reusit astfel sa ajunga la cel de-al saptelea titlu european.


Alina Dumitru este, asadar, o imagine de marca a sportului romanesc si ar trebui sa primeasca respectul si atentia cuvenite unor astfel de nume care ne fac tara mandra peste hotare.