Izolațiile tehnice aduse la un alt nivel prin vata minerală bazaltică

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriizolatie termica, vata bazaltica
Ultima actualizareMiercuri 11 octombrie 2017
Vizualizari1155

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci când vine vorba de izolațiile tehnice, deja se știe că vata minerală bazaltică este una dintre cele mai apreciate materiale utilizate. Paleta de utilizări a acesteia este extrem de variată, reprezentând soluția ideală în domenii variate. Este un material termic și fonic, dar oferă și protecție sporită contra incendiilor. De altfel, și proprietățile chimice și fizice performante ale materialului favorizează folosirea acestuia în scopuri variate.

Specialiștii E-izolatii.ro, pagina în cadrul căreia se găsește vată minerală bazaltică și nu numai la prețuri competitive, recomandă materialul în izolarea construcțiilor civile, dar și în cele industriale, în cazul cărora există cerințe mai pretențioase. Începând de la fațadele ventilare și mansarde și până la plafoane false, pereții despărțitori sau cei ai halelor metalice, izolarea cu vată minerală bazaltică reprezintă o opțiune viabilă.

Vata minerală bazaltică aduce izolațiile tehnice la un alt nivel

Acest produs anorganic se obține prin fibrilizarea realizată prin centrifugarea din topitura de bazalt. Aglomerarea de fibre elastice fine, alături de liantul adaugat pentru consolidarea sa constituie un produs de excepție folosit în izolare. Din dorința de a beneficia de cele mai bune soluții de izolație, românii au căutat întotdeauna acele materiale care să le asigure rezultate pe măsura investiției pe care o fac. Prin faptul că oferă întotdeauna conductivitate termică scăzută, precum și proprietăți excelente de izolare, vata minerală bazaltică se numără printre cele mai apreciate materiale din acest sector.

Motivele pentru care aceasta constituie răspunsul potrivit într-o varietate de aplicații și domenii sunt numeroase. În primul rând, este un material incombustibil, ceea ce înseamnă că siguranța structurilor este sporită de acesta. De altfel, acesta nu reacționează cu celelalte materiale din jur, asta pentru că este neutru din punct de vedere chimic. Specialiștii E-izolatii.ro îl recomandă în izolațiile tehnice pentru că prezintă stabilitate din punct de vedere a volumului, dar și al formei – atunci când este supus unor temperaturi ce în mod normal ar produce schimbări în rândul altor materiale de izolație. Un plus al acestei caracteristici este că poate fi prelucrat după bunul plac, astfel ca în final să aibă dimensiunile și forma dorite. Prin tehnologiile moderne cu ajutorul cărora este fabricat produsul final, vata de acest tip prezintă o rezistență deosebită și la comprimare. Astfel, în ciuda izolațiilor termice care sunt mai slabe decât densitatea comparabilă, acolo unde caracteristica menționată este esențială, aceasta prezintă un spectru mult mai larg de aplicabilitatea.

Avantajele izolării cu vată minerală bazaltică
Este un aspect de interes pentru cei care caută o soluție de izolare convenabilă și accesibilă. Prin izolarea termică cu vată de acest tip, utilizatorii realizează economii la energie destul de însemnate. Produsul are un coeficient scăzut de conductivitate termică, aceasta fiind caracteristica principală a sa. Atunci când valoarea sa scade sub 0,039 W/mK, se reduce și transferul termic din interiorul clădirilor către exterior. O variantă de izolație pentru domenii diversificate, vata minerală bazaltică prezintă proprietăți deosebite, ce o recomandă mai ales celor ce caută soluții termo – fonoizolatoare de durată. O aleg cu precădere cei ce doresc rezultate deosebite ignifuge și fonoabsorbante, pentru pereții interiori și exteriori ai construcțiilor civile, terase, mansarde, acoperișuri, construcții industriale din metal sau beton armat, instalații industriale cu temperaturi mari și frigorifice, pentru izolări de conducte, țevi, autovehicule, izolări fonice pentru aparatura casnică etc. Pentru a opta pentru cel mai potrivit sortiment din acest material, E-izolatii.ro recomandă alegerea acestuia în concordanță cu proiectul de execuție a lucrării.

Confortul este un alt beneficiu adus de utilizarea sa. Pentru că produsul prezintă o structură deschisă fibroasă, reușește să asigure o circulație excelentă a aerului – proprietatea ce oferă un climat agreabil ,mai ales în locuințe. De asemenea, acesta se face remarcat prin durabilitatea de care dă dovadă. Pentru că este confecționat din rocă bazaltică, acesta este inert biologic, dar și chimic. Asta înseamnă că acizii nu au nici o putere de acțiune asupra sa, nu poate fi corodat și nici nu corodează, dar, de asemenea, nu poate să fie atacat de microorganisme sau ciuperci. Lista de avantaje poate continua.

Produsul prezintă o structură vitroasă – amorfă, aceasta nu are deloc material cristalizat în componență. De asemenea, nu dăunează deloc sănătății și nici nu poluează mediul, nu are emisii de substanțe periculoase, nu degajă gaze în contact cu focul – ceea ce îl face o opțiune preferată de un număr dominant de români. De altfel, stabilitatea si rezistența mecanică, despre care s-a amintit și anterior, sunt alte caracteristici deosebite prin care se remarcă vata bazaltică. Caracteristica distinctă a sortimentelor acesteia constă în densitatea ce crește în raport cu conținutul de liant din produs.

Vata minerală bazaltică vine ca o soluție rentabilă într-o varietate de aplicații, avantajele mai sus menționate fiind doar câteva dintre cele pe care produsul le prezintă. Cei care doresc să se bucure de acesta și implicit de rezultate de durată, pot comanda cantitățile dorite de pe e-izolatii.ro