Magazinul e-izolatii.ro comercializeaza cutit pentru taiat vata bazaltica

Magazinul e-izolatii.ro comercializeaza cutit pentru taiat vata bazaltica

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurivata bazaltica
Ultima actualizareLuni 2 august 2021
Vizualizari222

Voteaza & Distribuie

Descriere

Furnizorul e-izolatii.ro este un loc de unde antreprenorii, mesterii zidari si tehnicienii in izolatie profesionisti se aprovizioneaza, deoarece acest magazin ofera totul pentru izolatii. Avand produse atat pentru izolatii tehnice, cat si pentru izolatii rezidentiale, e-izolatii.ro este o prima alegere unde preturile sunt avantajoase si produsele sunt lucrate la timp. Aici clientii vor gasit totul de la cutit pentru taiat vata bazaltica pana la sfaturi si solutii testate pentru a da cel mai bun randament.

Ce este un cutit pentru taiat vata bazaltica?

Vata minerala sau bazaltica este unul dintre cele mai comune incalzitoare. Si daca decideti sa izolati in mod independent peretii casei cu acest material, este foarte important sa stiti cum sa taiati vata minerala. Dificultatea este ca vata are o structura fibroasa si, daca este incalcata, toate proprietatile de izolare termica ale materialului vor fi reduse, ceea ce este extrem de nedorit. Daca vorbim despre scara industriala, atunci echipamentul special pentru masini este folosit pentru taierea acestui material.

Dar acasa, ca instrument de taiere, puteti utiliza:
- cutit de montare
- ferastrau pentru lemn sau metal
- cutit zimtat pentru bucatarie pentru taierea painii
- unelte speciale: cutit cu lama din otel inoxidabil sau carbon. Ultimul tip este utilizat pentru taierea vatei minerale de diferite tipuri, este ascutit si destul de lung.

Inainte de a incepe sa taiati vata minerala, trebuie sa creati conditiile potrivite. Dupa cum am spus deja, aceasta izolatie are o structura fibroasa. In procesul de taiere, diferite particule mici din aceste fibre cad in aer si in maini si, pentru a preveni acest lucru, merita:
- asigurati o buna ventilatie in camera, unde va avea loc procesul
- folositi imbracaminte de protectie si echipament de protectie. Poate fi o salopeta de lucru, ochelari, manusi si, daca este necesar, un respirator si o masca
- dupa terminarea lucrului, este important sa clatiti bine mainile si fata cu apa.

Aceste masuri sunt atat de importante, deoarece exista pericolul de a va rani, de a va aduce infectia in ochi si de a face alergie.

In ceea ce priveste regulile de taiere a vatei minerale, este important sa taiati izolatia peste fibre. Si pentru a mineraliza cantitatea de praf din aer in timpul procesului de taiere, merita sa folositi scule cu o margine de lucru bine ascutita. Daca, de exemplu, ati achizitionat izolatie in role, atunci pentru comoditate este mai bine sa o taiati imediat intr-o rola si, prin urmare, nu va grabiti sa o desfasurati. Dar placile sunt taiate fiecare individual.

In acelasi timp, indiferent cat de exact ati taiat, indiferent cat de precise sunt masuratorile, fiti pregatiti pentru faptul ca veti avea taieturi care pot fi utilizate pentru lucrari aspre. De exemplu, izolarea peretilor unui garaj sau a unui hambar. Unii oameni cumpara chiar si garnituri de vata minerala la un pret redus, ca optiune bugetara pentru izolare: calitate, proprietatile sunt aceleasi, doar mai ieftine.

Mai devreme sau mai tarziu, fiecare dintre noi se confrunta cu nevoia de constructie sau reparatii, una dintre problemele urgente a acesteia fiind izolarea termica. Relevanta sa se datoreaza costurilor in crestere exponentiala pentru electricitate si incalzire si gandurilor conexe cu privire la economiile de energie, precum si ingrijorarii excesive cu privire la siguranta de mediu a materialelor de constructie uzate, datorita cresterii evidentiate a incidentei cancerului. In ciuda faptului ca piata constructiilor ofera consumatorului o mare varietate de incalzitoare, caracterizate de anumite avantaje, avand in vedere caracteristicile materialelor din acest soi in procesul de alegere al unui material de izolare termica, acestea prefera adesea vata bazaltica.

In productia industriala, vata bazaltica este taiata pe masini, cu fierastraie circulare speciale. La domiciliu, izolatia poate fi taiata folosind un cutit clerical, un ferastrau pentru lemn si cutite speciale pentru izolare.

Instrumente: Cutit de papetarie folosit doar pentru taiere transversala, deoarece nu are o dimensiune mare a lamei. Partea de taiere se estompeaza rapid, din aceasta cauza, lama este adesea schimbata. Un cutit de papetarie este folosit pentru a taia o cantitate mica de izolatie. Pentru a taia lana de stanca de-a lungul sulului, folositi ferastraul pe lemn. Fierastraul are o lama lunga care taie rola.

Dezavantajul este ca, dupa o astfel de taiere, exista o multime de deseuri din izolatie. Cand sculptati, dintii ferastraului de scurgere scot bucati de izolatie. Unealta este utila pentru taierea izolatiei de-a lungul si peste rola. Lama zimtata taie cu usurinta fibrele izolatiei fara a lasa multe deseuri. Dezavantajul unui cutit de papetarie este ca acesta se estompeaza rapid. Daca este mult de lucru, pentru o taietura neteda, cutitul va trebui ascutit periodic. Pentru taierea profesionala a vatei minerale, sunt fabricate cutite speciale ... ce are lungimea sculei cu maner 500 mm, lungimea lamei 330 mm. Cutitele sunt fabricate din otel inoxidabil si laminat la rece, iar ascutirea speciala ondulata, zimtata, a instrumentului va permite sa taiati uniform materialul.

Alegerea corecta a instrumentelor de lucru si respectarea recomandarilor vor ajuta la izolarea locuintelor o activitate placuta si utila care nu va aduce probleme inutile. Constructia oricarei case presupune minimizarea pierderilor de caldura. Specialistii rezolva aceasta problema cu ajutorul diferitelor tipuri de izolatii, printre care vata minerala fiind considerata cea mai populara, avantajoasa economic si usor de procurat. Site-ul e-izolatii.ro ofera solutii fiabile, usoare, gata de aplicat pentru oameni practici si intreprinzatori!