Izolatia exterioara a casei: 3 greseli de evitat

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriizolatie fonica, izolatie termica
Ultima actualizareMiercuri 30 septembrie 2020
Vizualizari485

Voteaza & Distribuie

Descriere

O locuinta izolata termic iti va oferi confortul termic necesar pe termen lung, indiferent de anotimp. Pe durata toamnei si a iernii, caminul tau va fi calduros, iar in lunile caniculare de vara, incaperile vor ramane racoroase. Fie ca ai inclus termoizolarea peretilor exteriori in planul initial de constructie a casei, ori ti-ai dat seama ulterior ca este un pas important, trebuie sa te asiguri din timp ca eviti orice fel de probleme si complicatii legate de acest proces. Iti explicam in continuare care sunt principalele greseli de care este bine sa te feresti.

1. Fara solutii improvizate

Chiar daca ai impresia ca esti destul de priceput la constructii si ai mai realizat reparatii pe ici, pe colo, dupa ureche, acesta nu este un moment prielnic pentru experimente. Daca alegi sa montezi tu sistemul de termoizolatie, cere ajutorul unor prieteni sau vecini priceputi si urmati indeaproape indicatiile specialistilor sau cele din instructiunile materialului izolator. Cealalta varianta este sa apelezi la serviciile unor profesionisti, ce vor efectua izolarea termica a peretilor exteriori cu rezultate sigure si eficiente. Chiar si atunci cand lucrezi cu o echipa de experti, poti contribui prin oferirea sugestiilor si poti superviza intregul proces. Asigura-te, insa, ca cei care gestioneaza partea practica a proiectului sunt suficient de experimentati.

2. Nu ignora economiile pe care le poti face pe termen lung

Nu te lasa descurajat de costurile initiale ale lucrarii si, mai ales, nu lasa asta sa te determine sa renunti complet la izolarea termica. Poti cadea in mirajul de a economisi o suma frumusica, insa in realitate, o locuinta izolata corespunzator va scadea considerabil facturile de gaz si energie electrica. Casele fara izolatie exterioara pot fi afectate de igrasie, umezeala si mucegai. In astfel de cazuri, rezolvarea implica scoaterea din buzunar a unor sume mari de bani. Sa nu uitam de efortul depus si timpul irosit pentru rezolvarea acestor probleme. In special daca locuiesti intr-o regiune umeda si rece, iti recomandam sa-ti izolezi termic peretii cat mai repede.

3. Nu te grabi in alegerea materialelor

Pe piata exista o multime de materiale ce pot fi folosite pentru termoizolarea cladirilor. Cele mai populare sunt vata bazaltica pentru exterior, vata de sticla si polistirenul. Aerogelul, lana de oaie, iuta, pluta, celuloza, canepa si paiele nu sunt atat de des utilizate, insa reprezinta si ele optiuni de izolare termica a peretilor. Nu alege materialele fara a te documenta serios inainte. Informeaza-te cu atentie si rabdare si opteaza pentru varianta potrivita nevoilor tale.

Termoizolatia reprezinta o etapa esentiala a constructiei, de aceea trebuie sa eviti pe cat posibil orice greseala de-a lungul procesului. Cu cat vei fi mai precaut inainte si in timpul montajul, cu atat sansele de a trebui sa faci reparatii sau inlocuiri ulterioare vor fi mai mici.

Sursa foto: pixabay.com/photos/construction-finish-building-work-4279148/