Iustin Paraschiv, povestea de succes a unuia dintre cei mai mari jucatori din industria agro-alimentara din România

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriRomania
Ultima actualizareLuni 19 martie 2018
Vizualizari2687

Voteaza & Distribuie

Descriere

La doar 25 de ani, era „Cel mai tanar milionar” din Romania. Astăzi, la 36 de ani, este unul dintre cei mai mari jucatori din industria agro-alimentara din țară.

Este vorba despre Iustin Paraschiv, deținătorul grupului de firme Carmistin (Carmistin International, Avicarvil Farm, Avirom Plus, Avicarvil Procurment, Pajo Holding, Avicarvil, Pajo Agriculture, Porcellino Grasso şi Agrikilti) care produce anual peste 20.000 de tone de carne de pui, 250.000 de porci şi 10.000 de vite în viu în cele 18 ferme specializate. Grupul deţine 14 ferme de pui în Vâlcea, Argeş şi Gorj, 3 ferme de porci în Vâlcea, Olt şi Hunedoara şi o fermă de vite în Prahova. Carmistin are în acest moment peste 1200 de angajaţi.

Iustin Paraschiv s-a nascut in 1981, in orasul Mizil, Judetul Prahova. La fel ca multi alti oameni de afaceri, a pornit de jos, chiar daca parintii lui aveau propriul business, inceput in 1994. La inceputul anilor 2000, cand era inca student, a petrecut o mare parte din timp la fabrica de mezeluri a tatalui sau, „Ana si Cornel”, din Mizil, si s-a oferit sa se ocupe de procurarea materiei prime folosite in procesul de productie.

Asa s-a decis sa isi deschida propria afacere, total diferita de cea a parintilor, Carminstin, avand ca obiect de afaceri comertul cu cereale si produse alimentare. Carminstin este firma prin intermediul careia Iustin Paraschiv va crea in timp mii de locuri de munca, devenind astfel unul dintre cei mai importanti antreprenori din Romania si cel mai tanar milionar in euro din tara.

Astazi, grupul agricol Carmistin asigura un lant de productie incepand de la cultivarea pamantului, cresterea animalelor si pana la vanzarea produselor din carne. La finalul anului 2017, Carmistin a achizitionat Avicola Targu Jiu si a anuntat o investitie de 20 de milioane de euro pentru modernizarea companiei achizitionate. Planul de afaceri pentru relansarea capacitatilor din Gorj prevede redeschiderea unor noi ferme si modernizarea tuturor platformelor. La finalizarea retehnologizarii platformei avicole de la Targu Jiu, compania Avirom, parte a grupului Carmistin, ar urma sa angajeze inca 600 de persoane.

Carmistin a mai preluat in urma cu 11 ani platforma agricola detinuta de Oltchim, iar in urma retehnologizarii fermelor a ajuns sa produca si sa abatorizeze anual peste 10 milioane de pui, care sunt comercializati sub brandul propriu La Provincia si NaturAvi, dar si sub marca privata a retailerului.

carmistin.ro