Iti schimbi jobul? Iata cum sa obtii fisa medicala pentru angajare cat mai rapid!

Detalii

CategoriiEconomie, Sanatate
Tagurifisa medicala
Ultima actualizareJoi 30 iulie 2020
Vizualizari289

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fiecare nou loc de munca implica prezentarea fisei medicale pentru angajare, un document care dovedeste ca esti apt, din punct de vedere fizic si psihic, pentru indeplinirea meseriei alese. In cazul in care simti nevoia de o schimbare in viata ta sau daca ai gasit deja un job care ti se potriveste mai bine decat cel pe care il ai in momentul de fata, si tu vei fi nevoit sa prezinti fisa medicala pentru angajare.

Descopera, in cele ce urmeaza, cum trebuie sa procedezi pentru a obtine acest certificat medical si care sunt informatiile esentiale pe care trebuie sa le stii despre acesta!

Cine trebuie sa prezinte fisa medicala pentru angajare?

Conform legislatiei in vigoare, toate persoanele care urmeaza sa se angajeze sau care isi reiau activitatea intr-un anumit domeniu sunt obligate sa prezinte fisa medicala angajare. De asemenea, atunci cand vrei sa obtii autorizatie pentru exercitarea anumitor profesii, ai nevoie de acest certificat. Cateva exemple sunt: agent de securitate, detectiv particular, cadru didactic, functionar public, contabil, conducator auto si multe altele.

Unde trebuie sa te indrepti?

Daca vrei sa obtii fisa medicala angajare cat mai rapid posibil, este recomandat sa te indrepti spre o clinica recunoscuta pentru calitatea serviciilor oferite, cum este Standard Med. Aici poti efectua toate analizele necesare pentru eliberarea acestui certificat medical, inclusiv pe cele destinate intocmirii avizului psihologic.

Potrivit legislatiei actuale, medicina muncii trebuie refacuta anual. De aceea, poti reveni la Standard Med de fiecare data cand ai nevoie sa iti faci analizele rapid si fara prea multe batai de cap. Poti sa iti faci o programare direct de pe site-ul clinicii si nu iti mai ramane decat sa te prezinti la data si la ora stabilita pentru a obtine documentul de care ai nevoie.

Care sunt analizele pe care trebuie sa le efectuezi?

Consultatiile medicale necesare variaza in functie de profilul de activitate al companiei la care urmeaza sa te angajezi, luand in considerare si riscurile la care vei fi expus. Iata cateva dintre cele mai comune examene medicale la care poti fi supus in acest context!

  • examen clinic general;
  • examen oftalmologic;
  • EKG;
  • glicemie;
  • examen psihiatric;
  • spirometrie;
  • hemograma;
  • examen psihologic;
  • audiograma etc.

De asemenea, se poate intampla ca meseria aleasa de tine sa necesite si un examen VDRL, unul coproparazitologic sau alte examene solicitate de medicul de medicina muncii.

Costurile sunt suportate de angajator

Un alt aspect important legat de acest certificat tine de faptul ca este la fel de important pentru angajat, cat si pentru angajator. Drept urmare, angajatorul este cel care suporta in totalitate costurile acestui document.

Ai nevoie de fisa medicala pentru angajare pentru a te asigura ca nu te expui la factori nocivi, care ar putea sa iti afecteze sanatatea pe termen lung. De altfel, daca se constata ca dosarul tau de angajat nu include certificatul medical, angajatorul va fi sanctionat conform legii.

Atunci cand iti schimbi locul de munca, apeleaza cu incredere la serviciile oferite de Standard Med. Acceseaza platforma clinicii pentru a-ti programa vizita si pentru a descoperi toate informatiile de care ai nevoie!