Istoria prevenirii si stingerii incendiilor

Istoria prevenirii si stingerii incendiilor

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2537

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se spune ca prima divizie de lupta impotriva incendiilor a fost initiata de Marcus Licinius Crassus. Acesta s-a nascut in jurul anului 115 BC intr-o familie foarte bogata si si-a sporit evrea prin furtisaguri si talharii. Intrucat Roma nu avea atunci un sistem de stingere a incendiilor, Crassus si-a infiintat propria brigada de 500 de oameni care interveneau ori de cate ori izbucnea un incediu. Se povesteste ca acestia ajungeau imediat la locul faptei insa nu interveneau pana la momentul la care Crassus agrea suma de bani cu proprietarul cladirii. Daca acesta nu era de acord cladirea era lasata sa arda iar Crassus o achizitiona apoi la o valoare nesemnficativa de la proprietarul pagubit.Stingator de incendii


Stingator de incendiiPana la jumatatea secolului 17 lupta impotriva incendiilor era rudimentar dezvoltata in Europa. Marile incendii care au lovit Londra, printre care si "The Great Fire of London" (1666) a determinat companiile de asigurari sa infiinteze brigade private de pompieri care sa protejeze proprietatea clientilor lor.

In America, George Washington a fost pompier voluntar si primul care a donat orasului un motor destinat utilizarii in stingerea incendiilor. Pana in apropierea primului razboi civil nu a existat un departament specializat pe stingerea incendiilor, doar brigazi private platite de catre firmele de asigurari.

Primele divizii moderne de pompieri au aparut la inceputul secolului 18 in Franta. In 1699, François du Mouriez du Périer, un om de o indrazneala comerciala remarcabila, l-a convins pe regele Louis XIV sa ii acorde monopolul pentru realizarea si comercializarea pompelor portabile de prevenire a incendiilor. Acesta a oferit 12 pompe orasului Paris si prima divizie de pompieri, Compagnie des gardes-pompes, a aparut astfel in 1716. François du Mouriez du Périer a fost numit director, functie ce a ramas in familia sa pana la 1760.

In zilele noastre preocuparea pentru prevenirea si lupta impotriva incendiilor din cause naturale sau premeditate ramane o prioritate ce tinde sa treaca din sfera publica in sfera privata.Nei Guard - monitorizare, interventie, paza, sisteme de securitate