Invata cum sa folosesti corect erbicide totale

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurierbicidare, erbicide
Ultima actualizareVineri 23 noiembrie 2018
Vizualizari1357

Voteaza & Distribuie

Descriere

Culturile din gradina prezinta riscul de a dezvolta daunatori, fie ca este vorba despre o cultura de vita de vie, o plantatie de pomi fructiferi sau o cultura de legume. Este bine de stiut faptul ca exista multe solutii naturale prin care poti scapa de daunatori sau prin care ii poti imputina, dar cea mai simpla si eficienta varianta este aceea de a apela la erbicide totale, care extermina daunatorii cu cea mai mare eficienta. Daca vrei sa aplici erbicide intr-un loc, inainte sau dupa terminarea unei culturi, cea mai buna solutie pentru tine este alegerea unui erbicid cu continut de glifosat, cunoscut si sub denumirea de erbicid total. Erbicidul total este o solutie care te ajuta sa faci fata unei mari varietati de buruieni si se dovedeste a fi foarte eficienta.

Cum folosesti corect erbicidul total?

Erbicidul total poate fi folosit corect numai daca se tin cont de mai multe elemente, cum ar fi echipamentul necesar pentru aplicare sau cantitatea optima recomandata de producator, in functie de hectar. In acelasi timp, trebuie sa tii cont si de marimea suprafetei pe care trebuie sa aplici erbicidul. In cazul suprafetelor mici, echipamentul potrivit cu care se poate pulveriza este Vermorelul sau Atomizorul. Acesta este un dispozitiv care pulverizeaza cu usurinta erbicidul pe daunatori. Astfel, pentru o aplicare corecta a erbicidului total trebuie sa amesteci 100-200 de mililitri de solutie cu 10 litri de apa si sa stropesti plantele pe toata suprafata. Este bine de stiut faptul ca erbicidul trebuie absorbit de buruieni prin frunze, astfel, trebuie aplicat atunci cand frunzele sunt mari, nu atunci cand sunt proaspat taiate. In cazul in care aplici erbicidul total pe frunzele taiete, s-ar putea ca efectul sa nu fie cel dorit. Rezultatele aplicarii acestui erbicid se vad in 5-7 zile, atunci cand buruienile incep sa se inroseasca si sa moara.

Ce trebuie sa stii despre erbicidele totale?

Erbicidul total nu are niciun efect asupra semintelor din sol. El poate omora buruienile existente, dar nu poate elimina riscul de reaparitie al acestora. Este recomandat ca erbicidul total sa se foloseasca doar pe pamant, acolo unde exista plante care trebuie salvate, pentru o curatare totala. In cazul in care in aceeasi zona ai alte plante pe care vrei sa le protejezi, asigura-te ca frunnzele lor nu intra in contact cu solutia. Multi oameni se intreaba cat de daunator este erbicidul total in cazul in care intra in contact cu corpul uman. Din fericire, nu exista o clasificare toxicologica pentru organismul uman, dar trebuie sa eviti pe cat posibil contactul cu pielea si ochii. Specialistii spun ca este o solutie sigura, pentru om, dar si pentru animale, singurii care au de suferit de pe urma erbicidelor totale sunt daunatorii. Daca este aplicat corespunzator, atunci rezultatele vor fi vizibile pentru o buna perioada de timp.

De unde cumpar?

Pesticide AZ ofera cele mai bune solutii de erbicidare a buruienilor nocive care pot comporomite culturile. La nivel de compozitie si consistenta, erbicidele totale oferite de Pesticide AZ reprezinta solutii de substante lichide, emulsii, pulberi muiabile si granule, care sunt aplicate direct, fara apa. Pentru a incepe sa folosesti erbicidele totale sunt necesare studii privind sanatatea solului si a spatiilor vegetale. Apeleaza cu incredere la specialistii de la Pesticide AZ pentru cele mai bune sfaturi in ceea ce priveste sanatatea culturilor tale.

pesticide-az.ro