Inovație: dedurizatorul de mâine, azi

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriapa
Ultima actualizareJoi 22 iunie 2017
Vizualizari972

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci când vorbim despre apa neîmbuteliată și, mai concret, apa de la robinet, pe care o consumăm cel mai des și ușor fiind la îndemâna noastră oricând și oriunde, nu putem să nu aducem în discuție puritatea și duritatea apei. Este un lucru foarte cunoscut faptul că apa de la robinet prezintă o duritate ridicată, fiind nefiltrată. Aceasta are în componența sa multe elemente chimice și compuși organici care nu sunt sănătoși pentru organism, mai ales consumați pe termen lung.

Fiind un element esențial în alimentația noastră, precum și în dezvoltarea organismului uman și îndeplinirea tuturor proceselor zilnice ale acestuia, calitatea apei pe care o introducem în corp este de o importanță deosebită. De aceea, eliminarea substanțelor dure din apă ar trebui să fie un obiectiv pentru fiecare dintre noi. Dedurizatorul este instrumentul care ne ajută la îndeplinirea acestei nevoie.

Dedurizatorul Ecowater: tehnologie de ultimă oră

Dedurizarea apei vine mână în mână cu dispozitivul care îndeplinește această sarcină, și anume sistem de dedurizare. Acest echipament special este realizat pornind de la un principiu foarte simplu, pe baza căruia și funcționează. Precum am amintit deja, apa dură prezintă o cantitate ridicată de săruri dure, din această categorie putând aminti elemente precum calcarul. În acest context, misiunea dedurizatorului este de a limina aceste săruri dure, având un efect pozitiv nu doar la nivelul sănătății noastre, ci și din punct de vedere al depunerilor calcaroase. Astfel apa cu un nivel ridicat de calcar poate bloca țevile cu mineralele acumulate. Referindu-ne la modul în care este format un dedurizator de apă, putem găsi în componența sa una sau mai multe coloane în interiorul cărora se află rășină schimbătoare de ioni și unul sau mai multe rezervoare în care vom introduce ulterior pastile de sare, acestea fiind necesare pentru regenerarea rășinii.


Dedurizatorul: principii de bază

Sistemul de dedurizare a apei reține ionii pozitivi din apă, mai ales pe cei saruri de calcar, după cum aminteam mai sus. De asemenea, aceștia sunt principalii responsabili de producerea depunerilor. Desigur, rășina din interiorul dedurizatorului va reține în cantități mai mici și alte elemente chimice din apă, iar aici putem trece în revistă fierul. Mai mult, depunerile de fier creează pete de rugină inestetice în chiuvetă, cadă ori vasul de toaletă. În compania fierului putem găsi și manganul, care duce la apariția petelor de culoare neagră.

Mirosul deranjant al apei este datorat gazelor de hidrogen sulfurat ce se găsesc în pământ. În cele mai mult cazuri, acest miros este prezent la apa care profine din fântâni. Totuși, toate aceste probleme şi încă multe altele pot fi eliminate prin intermediul unor echipamente potrivite Dvs si destinate tratării apei. În unele cazul, o simplă stație de dedurizare nu este de ajuns pentru a înlătura aceste aspecte, însă împreună cu alte echipamente, precum filtre speciale ori un sistem de osmoza inversă, pot fi solutia potrivita Dvs. Astfel, vă puteți asigura că sunt eliminate toate elementele dăunătoare, iar apa poate fi consumată la o calitate ridicată.

În acest sens, este foarte importantă eliminarea depunerilor de calcar, deoarece nu numai că influențează calitatea apei, dar acestea pot crește consumul de energie cu până la 30%, din cauză stratului depus pe conducte.

În pas cu trendurile tehnologice

Toate aceste probleme cotidiene legate de apa de la robinet sunt de domeniul trecutului, deoarece Ecowater Store vine în ajutorul nostru. Dedurizatorul de apă de la Ecowater Store promite să curețe apa, prin eliminarea sărurilor dure din aceasta. Astfel, dedurizatorul Ecowater Store nu doar că va contribui la îndepărtarea depunerilor calcaroase, dar va crește și calitatea apei.

La nivel de inovație, vorbim despre noi facilități ale unui dedurizator de apă. Ecowate Store a introdus o nouă tehnologie sub umbrela echipamentelor de dedurizare a apei de care dispun, și anume accesul și controlul prin rețeaua Wi-Fi. Dedurizatoarele Ecowater eVOLUTION sunt îmbunătăţite de tehnologia Wi-Fi ceea ce îţi permite să monitorizezi sistemul tău şi consumul de apă prin smartphone, tabletă sau computer practic din orice loc. Prin introducerea acestei tehnologii, dedurizatorul devine un gadget comod nouă, mai ales în contextul erei tehnologice în care trăim, precum și datorită ușurinței cu care va putea fi controlat dedurizatorul.

Platforma online simplă şi sigură asigură instantaneu informaţii despre aparat, precum: numărul de zile până la golirea rezervorului de sare, programul de cicluri, consumul de apă, apa consumată în fiecare zi ori litri de apă disponibilă. Dedurizatorul vă informează prin sms sau email atunci când nivelul de sare este scăzut şi trebuie completat. De asemenea, dacă sunt descoperite probleme potenţiale, precum curgerea continuă de apă peste pragul tău normal de consum. În plus, alertele pot fi personalizate în conformitate cu preferinţele personale prin platforma online.

Cum alegi un dedurizator de apă?

Cele mai multe dintre instalațiile casnice prezintă echipamente care necesită o îngrijire atentă tocmai din cauza calității apei pe care o utilizăm în viața noastră cotidiană. Astfel, depunerile de calcar au devenit o obișnuință în gospodăriile moderne, cu toate că nu ar trebui să o și acceptăm. La ce anume ar trebui să fim atenți totuși atunci când alegem un dedurizator de apă? Un dedurizator performant ar trebui să reziste în timp, să fie compact și să dea randamentul dorit. Mai mult, ar trebui să fim atenți la cantitatea de sare pe care o consumă dedurizatorul, aceasta trebuind să fie la un nivel cât mai scăzut, precum și apa folosită la regenerare.

Atunci când alegem un astfel de echipament, trebuie să avem în vedere nivelul de duritate al apei, precum și debitul maxim posibil. Astfel, un dedurizator de apă nu poate fi achiziționat la voia întâmplării, mai ales că implică un efort de cunoaștere a propriei ape, cât și a propriilor nevoi.

https://ecowater.store.ro