Ferește-te de contaminanții din apă! Crezi că apa ta de băut este sigură?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriapa
Ultima actualizareMiercuri 1 septembrie 2021
Vizualizari493

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru a-ți menține sănătatea, este important să bei apă de calitate, fără contaminanți. Prin urmare, trebuie să te asiguri că instalațiile locuinței tale sunt în stare bună de funcționare și apa din rețeaua clădirii nu este contaminată. Uneori se poate întâmpla ca apa potabilă să intre în contact cu o serie de factori care îi schimbă calitatea. Asta se produce atunci când o conductă este spartă, sau avariată, sau dacă este veche de zeci de ani și are probleme severe de coroziune.

Iată câteva exemple de contaminanți, ce pot să apară în apă:

  • Nitrați, bacterii, compuși de azot-oxigen
  • Sedimente de pe țevile și conductele afectate de coroziune
  • Particule anorganice și organice
  • Minerale ce fac apa să fie dură, cum sunt magneziul și calciul
  • Conținutul de cupru, fier, calcar, mangan.

Apa dură conține o cantitate prea mare de minerale nedizolvate, de calciu, magneziu. Duritatea apei poate fi recunoscută imediat dacă pe instalațiile sanitare apar depuneri de calcar sau piatră. Poți instala o stație dedurizare apă pentru a rezolva problema cu duritatea crescută a apei (ce poate afecta pielea, unghiile și părul). Prin acest proces cu schimb ionic, se elimină calciul și se înlocuiește acest mineral cu clorura de sodiu. Prin dedurizare se diminuează concentrațiile de substanțe organice, de amoniu, fier, mangan și calcar.

Un dedurizator de apă te scapă de apa dură și de excesul de minerale din ea. Despre apa dură se știe că produce multe inconveniente, de exemplu:

  • Are un efect neplăcut asupra organismului, a sistemului digestiv, dacă se bea
  • Facilitează depunerile de calcar pe instalații sanitare și aparate electrocasnice și astfel le poate scurta durata de viață
  • Înfundă conductele
  • Inhibă dizolvarea săpunului, acesta nu mai face spumă cum ar trebui
  • Împiedică dizolvarea rapidă a detergentului în apă
  • Face lenjeria să fie aspră după spălare și uscare
  • Lasă pete pe pahare și alte obiecte din sticlă, dar și pe instalațiile sanitare, cum sunt chiuvetele.

O soluție pentru purificarea apei este și folosirea de filtre de apă; acestea prin osmoză inversă, pot crește potabilitatea apei. De asemenea, purificatoarele de apă au devenit foarte populare în ziua de azi, ele dispun de tehnologii care îmbunătățesc potabilitatea apei. Ele au anumite filtre, cu rol de purificare a apei. Cu ajutorul acestora sunt eliminate impuritățile din apă, metalele, mineralele și alți contaminanți.

Această modalitate de purificare a apei se face fără substanțe chimice și poate proteja sănătatea oamenilor. În ziua de azi, utilizarea purificatoarelor de apă este foarte frecventă, ele apar aproape în fiecare casă, pentru că oamenii se gândesc mai mult la sănătatea lor și a familiei din care fac parte. Un aspect important este și igienizarea acestor dispozitive, care pot fi mai puțin productive după un timp, din cauza faptului că pot colecta contaminați. Prin urmare, revizia și curățirea purificatorului de apă este recomandată la un moment dat.

O alternativă la un purificator de apă este și stocarea ei într-un vas de cupru. Se spune că acest vas poate purifica apa organic, îi poate îmbunătăți calitatea în numai 4 ore. Cuprul are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, detoxifiante și antimicrobiene. Alte beneficii pentru organism oferite de acest mineral sunt:

  • Reglează tensiune arterială, distruge bacteriile nocive din stomac, ajută la detoxifierea acestuia, la arderea grăsimilor și la eliminarea kg în plus
  • Ameliorează și tratează inflamațiile din corp
  • Poate crește imunitatea organismului
  • Îmbunătățește sănătatea oaselor și a articulațiilor
  • Scade colesterolul, îmbunătățește absorbția nutrienților, facilitează digestia.

Poți obține astfel de avantaje, prin stocarea apei într-un vas de cupru. În prezent, există filtre de apă din cupru care pot ucide bacteriile din apă și care îmbunătățesc calitatea acesteia. Oamenii în ziua de azi sunt preocupați tot mai mult de sănătatea lor și de aceea instalează sisteme de filtrare a apei chiar și la apa îmbuteliată, cumpărată din magazine.