5 motive să folosești un dozator de apă

5 motive să folosești un dozator de apă

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriapa
Ultima actualizareLuni 13 aprilie 2020
Vizualizari424

Voteaza & Distribuie

Descriere

În ultima vreme dozatoarele de apă au devenit o prezență obișnuită în sediile de instituții, clădirile de birouri, magazine, farmacii și alte spații publice. Mai mult de atât, tot mai mulți sunt cei care folosesc chiar și acasă aceste aparate, ca alternativă la rețeaua de apă la care sunt racordate locuințele. Motivul principal pentru care dozatoarele au câștigat atât de multă popularitate îl constituie calitatea apei pe care o furnizează, net superioară celei de la robinet.

În cele ce urmează, îți prezentăm câteva din principalele motive pentru care este recomandată folosirea unui astfel de dispozitiv, indiferent dacă ești acasă, la birou sau cu ai ieșit cu treabă prin oraș.

Apă pură, care nu pune în pericol sănătatea

Cu spuneam mai sus, apa furnizată de un dozator este superioară calitativ celei de la robinet, fiind o apă pură, netratată chimic pentru a deveni potabilă. Aceasta întrunește toate caracteristicile specifice apei, fiind inodoră, insipidă și incoloră. Fiind lipsită total de impurități și netratată chimic, apa de la dozator nu pune în nici un fel în pericol sănătatea consumatorilor.

Furnizează atât apă rece, cât și apă caldă

Unul dintre motivele pentru care apa de la dozator este apreciată în mod special pe timpul verii este efectul răcoritor resimțit încă de la primul pahar băut. Acesta se datorează faptului că dozatorul are capacitatea de a răci apa, creând senzația utilizatorului că a fost scoasă direct de la frigider. În același timp, dacă vrei să-ți prepari un ceai sau o supă instant, nu mai este nevoie să pui apă la încălzit, fiind suficient să apelezi tot la dozator. Aparatul este dotat și cu un robinet pentru apă caldă, iar dacă ți se pare că aceasta este prea fierbinte, poți regla temperatura, adăugând apă rece. În mod similar, dacă apă de băut și se pare prea rece, poți adăuga în pahar o cantitate mică de apă caldă și problema e rezolvată.

Se întreține foarte ușor


Pentru a păstra puritatea apei, dozatorul trebuie să fie curățat periodic, această procedură fiind recomandată cam o dată la șase săptămâni, precum și de fiecare dată când se schimbă recipientul cu apă. Pentru curățare ai nevoie de trei litri de apă care se amestecă cu un litru de oțet, sau 4 litri de apă și 200 de mililitri de clor. Mai întâi se scoate recipientul de apă și se deconectează de la priză dozatorul, după care se șterg cu soluție părțile interioare ale aparatului, iar soluția rămasă se toarnă în rezervor. După 5 minute, acesta se golește prin robinetul de apă rece, după care se mai umple de 3-4 ori cu apă curată, care se elimină în același mod, pentru a clăti rezervorul. Trebuie curățată cu atenție și tava de scurgere, precum și spațiul de sub aceasta, pentru a preveni apariția bacteriilor.

Poți opta pentru mai multe tipuri de dozatoare


Pe piață există trei categorii principale de dozatoare, pe care utilizatorii le pot alege în funcție de preferințe, dar și de prețurile acestora. Cel mai simplu și mai ieftin model este dozatorul prevăzut cu un singur robinet de dozaj, care furnizează apă la temperatura camerei.

Următorul model este cel mai utilizat, având doar capacitatea de răcire a apei, în timp ce modelele cele mai performante au robinete de dozare atât pentru apă rece, cât și pentru apă caldă. Se instalează ușor în orice fel de spațiu Pentru cei care și-au achiziționat un dozator pentru a-l folosi acasă, spațiul cel mai potrivit de instalare este bucătăria, în timp ce în clădirile de birouri, acesta poate fi folosit în zona de relaxare sau în orice spațiu accesibil cât mai multor persoane. Instalarea nu ridică nici un fel de problemă, fiind necesară doar montarea recipientului cu apă și conectarea aparatului la priză.

Așadar, dozatorul de apă constituie o sursă sigură și facilă de consum în orice perioadă din an, putând fi utilizat de un număr nelimitat de persoane, atât la birou cât și acasă.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/sticla-ape-reflectie-cer-2875091/