Influenta stresului asupra acneei

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2623

Voteaza & Distribuie

Descriere

Persoanele specializate in domeniul esteticii au ajuns la concluzia ca stresul favorizeaza intr-o mare masura declansarea acneei. Chiar daca acneea e cunoscuta ca boala specifica perioadei adolescentei, aceasta este tot mai raspandita in randul adultilor. Toti deopotriva cauta cu disperare tratamente pentru combaterea acneei.

In acest sens medicii cercetatori au realizat un studiu in care au fost inclusi nu mai putin de 100 de oameni. Studiul s-a focusat pe modul in care nivelurile de sebum (substanta uleioasa care inveleste pielea si protejeaza parul) cresc in momentele de stres si felul cum acestea influenteaza producerea severa a acneei.

Printre cauzele dezvoltarii acneei se numara nivelurile hormonale nefavorabile, productia de sebum si bacteriile. S-a ajuns la concluzia ca tratamentele din comert atenueaza urmele acneei cu mari dificultati.

Cremele pe baza de plante inlesnesc eforturile de combatere a consecintelor acneei, avand efecte semnificative. Se asemenea, o metoda eficienta sunt si unguentele cu Zinc, dar aceasta componeta produce uscarea destul de intensa a pielii. In cazul in care tenul este iritat, cea mai buna alegere o reprezinta produsele biologice, naturale 100%.

Pentru a nu ajunge in situatii limita, eliberati-va de stres si faceti loc relaxarii si rasfatului! Spre exemplu, puteti apela din cand in cand la sedinte SPA in propria casa sau la masaje pentru relaxare.