Indepartarea ridurilor si cicatricelor cu peeling chimic

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3675

Voteaza & Distribuie

Descriere

Peelingul chimic este o tehnologie inovatoare in estetica medicala, ce consta in indepartarea celulelor moarte si stimularea altor celule. In ce priveste persoanele ce au tenul afectat de cicatrici peelingul este o alternativa extrem de eficienta. O actiune promitatoare o are si in cazul unui ten cu riduri sau a pielii arse in urma expunerii excesive la soare. La baza procedurii in sine se gasesc diferiti compusi, cum ar fi fenolul ori acidul tricloracetic. La fenol se recurge numai atunci cand se doreste indepartarea ridurilor fine si a petelor datorate expunerii la soare sau diferitelor boli. In cazul peelingul-ului chimic cu acid tricloracetic efectele se pierd mai repede, astfel fiind necesara prelungirea sedintelor. Se apeleaza la acest compus cand este vorba de riduri mai accentuate.

Indepartarea cicatricelor prin peeling chimic

Cu scopul de a inlatura cicatricele cauzate de acnee se foloseste procedeul numit dermabraziune. Metoda in sine consta in indepartarea straturilor fine ale pielii si stimularea altor tesuturi. Astfel se obtine un ten fin si catifelat, urmele cauzate de acnee indepartandu-se in totalitate. Dermabraziunea foloseste un polizor metalic fixat la o viteza mare atunci cand indeparteaza straturile superficiale ale tenului.

Peelingul propriu-zis

Spre deosebire de peelingul cu fenol care dureaza 1/2 ore, peelingul cu acid tricloracetic are o durata scurta de numai 5/10 minute. Trebuie mentionat faptul ca rezultatele peelingului pe baza de acid tricloracetic sunt vizibile abia dupa sedinte repetate.

Riscurile peelingului

Printre efectele adverse ale acestui procedeu se numara simptome de amorteala, iar in cazul peelingului cu fenol pot aparea disfunctii cardiace. Peelingul afecteaza melanina, pigmentul pielii, si de aceea este necesar sa stati departe de razele solare dupa aceasta interventie. In ce priveste peelingul pe baza de acid tricloracetic strictetea nu este atat de mare, insa totusi e recomandat sa stam la plaja cu masura.