Indepartarea petelor de pe covoare

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCum sa/How to, curatenie
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari7894

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pete pe baza de apa

Includ petele lasate pe covoare de sange, de sucurile de fructe, de vin, lapte si bauturi racoritoare. Iata cum puteti scapa de aceste ele.

Curatarea petelor: Amestecati 2 linguri de amoniac de uz casnic (fara inalbitori) intr-o cana cu apa calduta. Aplicati aceasta solutie direct pe pata si frecati usor cu degetele pentru a imbiba covorul. Pentru petele mai blande, puteti folosi o solutie obtinuta din amestecarea catorva picaturi de detergent de vase intr-o cana de apa.

Clatirea: Indepartati solutia limpezind covorul cu apa calduta, curata.

Absorbirea: Dupa clatire, trebuie sa absorbiti apa cu ajutorul unui prosop de hartie de bucatarie. Va trebui sa repetati procedurile de clatire si absorbire a apei pentru a va asigura ca nu mai ramane nici un strop de solutie pe covor.

Uscarea: Lasati covorul la aer pentru a se usca. Nu-l uscati cu un foehnul deoarece poate deteriora tesatura.

Pete pe baza de ulei
Petele de ulei de pe covoare sunt mai dificil de indepartat decat cele pe baza de apa. Untul, uleiul de gatit, ciocolata, creioanele colorate, maioneza, ceara de la lumanari si grasimea pot lasa pe covor pete pe baza de ulei. Urmand sfaturile de mai jos, puteti scapa de ele.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faceti, imediat ce covorul este patat cu ceva pe baza de ulei, este sa-l stergeti cu un servetel sau cu un prosop de hartie, astfel incat substanta care cauzeaza pata sa fie inmuiata cat mai repede posibil. Se poate folosi si faina de malai in acest scop.

Curatarea: Amestecati o cantitate egala de alcool metilic si amoniac si aplicati-o pe pata de pe covor si frecati. Repetati pana cand pata este eliminata de tot.

Clatirea: Clatiti folosind un sapun delicat si apa curata.

Absorbirea: Folositi un prosop absorbant sau prosoape de hartie.

Uscarea: Se usuca la aer sau cu ajutorul unui aspirator.

Daca nu puteti indeparta petele de pe covor folosind sfaturile de mai sus, va recomandam sa il duceti la o spalatorie sau curatatorie profesionala. De asemenea, nu uitati sa cititi instructiunile producatorului, inainte de a folosi orice solutii pentru indepartarea petelor.