Cum sa-ti cureti baia cu bicarbonat de sodiu?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCum sa/How to, curatenie
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari8806

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cunoscut pentru multimplele lui calitati, bicarbonatul de sodiu este un agent de curatare excelent. Fie ca-l folositi in bucatarie sau in baie. Iata cum puteti curata prin baie cu ajutorul lui:

* Pentru a curata un sifon de scurgere infundat, folositi bicarbonat de sodiu si otet. Turnati o ceasca de bicarbonat in scurgere, apoi una de otet. Acest amestec provoaca spumegarea, curatand astfel sifonul. Lasati solutia sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care, turnati apa fierbinte in scurgere pana cand se desfunda. Faceti-va din aceasta un obicei saptamanal pentru a mentine scurgerea curata in permanenta.

* Curatarea cu bicarbonat de sodiu si otet este o solutie eficienta pentru eliminarea depozitelor minerale din jurul robinetelor si a chiuvetelor. Combinati 2 linguri de otet cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu si veti obtine un amestec bun de curatat.

* Tot cu ajutorul acestui amestec puteti indeparta grasimea si sapunul de pe cada si din chiuveta.

* Inmuiati perdelele de dus intr-o solutie de bicarbonat de sodiu si otet, si frecati-le cu o perie aspra pentru a curata toata mizeria si mucegaiul adunate pe ele. Totodata veti elimina si mirosurile neplacute.

* Scaunul de toaleta poate fi curatat cu o carpa moale pe care ati presarat bicarbonat de sodiu. Stergeti-l apoi cu o carpa umeda. Interiorul toaletei se poate curata tot cu ajutorul minunatei solutii de bicarbonat de sodiu si otet alb. Faceti din cele doua o pasta groasa si frecati.

* Lasati o cana de bicarbonat de sodiu in toaleta pentru a lupta impotriva tuturor mirosurilor pe care le emana. Previne, de asemenea, umezeala si atenueaza acumularea de murdarie.