Cum sa-ti cureti bucataria cu bicarbonat de sodiu?

Cum sa-ti cureti bucataria cu bicarbonat de sodiu?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCum sa/How to, curatenie
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari6174

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bicarbonatul de sodiu te va ajuta sa-ti pastrezi bucataria curata, te va ajunta in cazul unui mic incendiu, cum cel electric sau cauzat de grasime. Arunci un pumn in flacari si se sting.

* Fundurile de lemn sau din material plastic tind sa pastreze mirosurile de alimente (cum ar fi usturoiul si ceapa) care au fost taiate pe ele. Pentru a elimina aceste mirosuri, foloseste o pasta de bicarbonat de sodiu si lamaie cu care frecati partea folosita. Lasa pasta sa actioneze aproximativ 30 de minute si clateste apoi cu otet, dupa care spala-l bine cu apa.

* Scapa de mirosul ingrozitor care provine de la cosul de gunoi, stropind cu bicarbonat de sodiu pe fundul galetii, si, de asemenea, in sacul de gunoi.

* Curata suprafetele lucioase din bucatarie, cum ar fi tejgheaua sau gresia, cu bicarbonat de sodiu si peroxid de hidrogen, presarate pe o carpa curata. Curata apoi cu o carpa umeda. Aceasta solutie indeparteaza si petele de grasimi si ulei.

* Daca ai tejghele de marmura sau granit contra, foloseste o pasta de bicarbonat de sodiu cu peroxid de hidrogen si cu apa pentru indepartarea petelor. Intinde pasta peste ele si apoi acopera cu un prosop de hartie umed. Lasa-l peste noapte si curata-l a doua zi dimineata.

* Daca mancarea se usuca intr-o tigaie, sau se arde, totul poate fi inlaturat prin daca presari bicarbonat de sodiu si lasi peste noapte la inmuiat in apa fierbinte.

* Caserolele pentru mancare tind sa prinda mirosuri urate. Pentru a le elimina scufunda-le intr-o solutie de bicarbonat de sodiu cu apa fierbinte, peste noapte.

* Toata argintaria din bucatarie poate fi curatata prin folosirea unei solutii: 3 sferturi de bicarbonat de sodiu si un sfert de apa. Pune pasta pe obiecte si clateste cu apa calda. Pasta poate fi folosita si pentru a curata aparatele din otel inoxidabil. Sterge-le cu o carpa umeda dupa aplicarea pastei.

* Chiar si petele de pe portelan pot fi indepartate prin spalarea si curatarea cu bicarbonat de sodiu si peroxid de hidrogen.

* Pentru grasimea acumulata pe peretii aparatului cu microunde, incalzeste in el, intr-un bol de sticla, o solutie de bicarbonat de sodiu, timpde 3 minute. Cand grasimea s-a topit, sterge-l cu o carpa umeda. Nu incalzi prea mult solutia, deoarece poate cauza o eruptie in cuptorul cu microunde.