Cum sa lustruiesti inoxul?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCum sa/How to, curatenie
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari8367

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bicarbonat de sodiu

Veti avea nevoie de o jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu si 2 lingurite de detergent lichid de vase. Amestecati-le intr-un castron pana se formeaza o pasta groasa. Puteti adauga apa, daca este necesar. Pentru curatarea aparatelor din inox, aplicati pasta cu un burete. Lasati-o timp de 5 minute si frecati suprafeta cu un burete. Puteti utiliza, de asemenea, o perie de dinti cu peri moi, dar atentie sa nu zgariati obiectul. Dupa ce ati frecat bine, spalati aparatul cu apa calduta, stergeti-l cu o carpa moale uscata. Puteti incheia procesul lustruind obiectul cu ulei de masline sau ulei pentru copii.

Ulei de lamaie

Lustruirea unui obiect de inox nu este o sarcina grea, dar trebuie facuta cu atentie. In primul rand stergeti praful de pe el cu o carpa moale, curata si uscata. Puneti putin ulei de lamaie pe alta carpa moale care nu se scamoseaza si aplicati pe toata suprafata. Cateva picaturi e suficient. Dupa 5 minute, frecati suprafata cu carpa usor si indelungat. Pe langa ca lustruieste obiectul de inox si-i reda un aspect lucios, va proteja, de asemenea, suprafata de amprente. Uleiul de lamaie este unul dintre cele mai bune substante naturale care curata otel inoxidabil. In afara de uleiul de lamaie, puteti utiliza si alte uleiuri naturale, precum uleiul de masline.

Otet

E cel mai bun ingredient de lustruit o chiuveta din inox, aparate sau orice alte obiecte din acest metal. Aveti nevoie doar de otet alb sau otet de mere. Aplicati-l cu o carpa pe toata suprafata chiuvetei din bucatarie sau puteti sa-l pulverizati daca aveti un pulverizator. Cu o carpa curata de bumbac incepeti frecarea suprafetei cu miscari circulare.

Produse comerciale de lustruire a inoxului

Puteti folosi si produse de curatare, special create pentru lustruirea obiectelor din otel inoxidabil. Aplicati-le utilizand carpe moi si urmati instructiunile de folosire mentionate pe ambalaj. Puteti folosi, de asemenea, si lichid de spalare a geamurilor, cunoscut pentur curatarea inoxului. Produsele comerciale sunt cele mai bune pentru indepartarea petelor si pentru a scapa de rugina.