Bonnie si Clyde

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11070

Voteaza & Distribuie

Descriere

Clyde Champion Barrow si Bonnie Parker au fost impuscati mortal intr-o ambuscada, in apropierea localitatii Sailes, in Louisiana pe 23 mai 1934. A fost una dintre cele mai spectaculoase urmariri din toate timpurile.
Clyde Barrow era suspectat de cateva omucideri, si era cautat pentru crima, jaf si rapire. FBI-ul a devenit interesat de acest cuplu in decembrie 1932 cand le-a cazut in maini o singura dovada. O masina Ford, furata in Oklahoma, a fost gasita abandonata in statul Michigan in acelasi an. In Oklahoma se descoperise un alt Ford abandonat, care fusese furat din Illinois. In aceasta masina au fost gasite obiecte apartinand unei femei si unui barbat, intocmai cum spuneau si martorii, si o reteta care i-a ghidat pe agenti spre o farmacie. Reteta le-a dezvaluit ca o matusa de-a lui Clyde cumparase medicamentele.
In mai 1933, Politia din Dallas a emis un mandat de arestare pe numele celor doi, acuzandu-i de transportarea ilegala a autoturismului din Dallas in Oklahoma. FBI-ul a inceput urmarirea celor doi nelegiuiti.
Bonnie si Clyde s-au intalnit in Texas in 1930. Bonnie avea 19 ani si era casatorita cu un criminal, ce se afla in puscarie. Clyde avea 21 de ani si era necasatorit. Un jaf l-a adus si pe el in inchisoare, de unde a evadat cu ajutorul unei arme aduse de Bonnie, dar a fost curand capturat si inchis din nou. In 1932 este eliberat conditionat si alaturi de Bonnie isi incepe viata de infractor.
Pe langa furtul masinii, au mai fost suspectati si de alte crime. In 1934, cand au fost asasinati, se presupunea ca sunt autorii a 13 omoruri si cateva jafuri si spargeri. Clyde era suspectat de urmatoarele crime: ca ar fi omorat doi politisti in Missouri, a rapit un barbat si o femeie intr-un sat din Louisiana, eliberandu-i in Texas, ar fi ucis un serif in Oklahoma, a rapit un asistent de serif in New Mexico, a furat o masina in Texas si multe altele.
In 22 noiembrie 1933, seriful din Dallas si ajutoarele lui le-au intins o capcana lui Bonnie si lui Clyde, dar cei doi au reusit sa scape. Pe drum, au mai savarsit o faradelege, au furat masina unui avocat si au abandonat-o cand au ajuns in Oklahoma.
Crimele si jafurile, fuga si urmaririle s-au succedat pana cand in noaptea de 23 mai 1934, un echipaj de politie din Louisiana si Texas, ascuns in tufisurile de pe marginea autostrazii, au deschis focul asupra masinii in care erau Bonnie si Clyde. Acestia au murit pe loc. Politistii au reusit sa ii prinda in urma unor zvonuri ca cei doi se aflau la lacul Blake pentru o petrecere la care au fost invitati de alti complici de ai lor. Cand s-au intors, politia le pregatise ambuscada in care au fost asasinati.Clyde a fost inmormantat la cimitirul Western Heights alaturi de fratele sau, Buck. Unele legende spun ca mama lui Bonnie a refuzat sa dea curs dorintei ei de a fi inmormantata alaturi de Clyde, alte povesti spun ca multimea a facut ca acest lucru sa fie imposibil de realizat. Astfel, Bonnie a fost ingropata la doua zile dupa funeraliile lui Clyde, la cimitirul Crown Hill Memorial Park.
Multi oameni au spus ca Bonnie a fost vinovata doar pentru ca a iubit barbatul nepotrivit, nu ca ar fi comis vreo crima. A fost un complice loial, pentru care vietile celor ucisi nu contat, atata timp cat ea era langa omul pe care-l iubea si caruia i-a stat alaturi pana la moarte.