In ce consta un examen auto?

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4066

Voteaza & Distribuie

Descriere

Examenul auto contine doua etape: teoretica si practica.Prima etapa a examenului auto, cunoscuta si sub numele de „sala", consta in sustinerea unui examen de tip test grila cu 26 de intrebari din Codul Rutier si din Regulamentul de aplicare a Codului Rutier. Aceste intrebari pot avea ca raspuns o singura varianta, doua sau chiar toate trei. Examenul scris este promovat daca acumulati minim 22 de puncte din cele 26.In octombrie 2008, sustinerea examenului a trecut de la hartie la calculator, testul fiind electronic. Tot atunci s-au introdus intrebari din domeniul mecanicii la examenul auto pentru categoriile A si B.A doua etapa, cunoscuta si sub denumirea de „traseu", se poate sustine doar daca ati promovat proba scrisa. Examenul auto la categoria B implica prezenta in autovehicol a unui politist, a unui alt elev si eventual a instructorului.Aceasta proba presupune un itinerar stabilit de politist si efectuarea unor manevre la cererea acestuia. In evaluare, trebuie sa stiti ca intra si pregatirile prealabile plecarii, cum ar fi reglarea oglinzilor, a scaunului si punerea centurii. Cand politistul da startul, trageti mana de frana si porniti.Iata cateva sfaturi utile cu privire la ce trebuie sa fiti foarte atenti, deoarece sunt unele din cele mai frecvente greseli pentru care candidatii sunt respinsi:

* pastrati banda

* semnalizati cand treceti de pe o banda pe alta sau cand schimati directia de mers

* acordati prioritate pietonilor la trecere si celorlalte autovehicule cand este cazul

* atentie la ce va cere politistul sa faceti, pentru ca de multe ori incearca sa va induca in eroare pentru a va testa cunostintele

* de asemenea va mai poate cere sa efectuati mersul inapoi, tipuri de parcari, plecarea din rampa sau intoarcerea din 3 miscari.

* nu va panicati daca va „moare motorul" sau daca ati folosit viteza gresita.Odata ce l-ati convins pe politist ca stapaniti cunostintele si abilitatea de a conduce un autovehicul, examenul auto este promovat.