Implanturile din silicon si picioare frumoase

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari13763

Voteaza & Distribuie

Descriere

Propotiile armonioase reprezinta criteriile fundamentale ale frumusetii corpului uman. Desi notiunea de corp frumos variaza in functie de tara, rasa, cultura, un lucru este cert - disproportionalitea unei parti a corpului este perceputa in multe cazuri ca un defect fizic. Daca despre implanturile mamare folosite in scopul maririi sanilor se scrie si se vorbeste mult, foarte putin se stie despre un alt tip de implant- implanturile folosite pentru corectarea formei gambelor. Modificarea formei gambelor poate fi congenitala sau dobandita in urma unei boli sau unui traumatism.

Disproportionalitatea gambelor fata de coapse, forma modificata a acestora, asimetria, creaza o stare de disconfort, uneori ajungand chiar la frustrare. Astfel, devine de neacceptat purtarea unei tinute ce nu acopera gambele. De ce implantele de gamba ? Este simplu. Musculatura gambiera se modeleaza foarte greu prin exercitii in comparatie cu alte grupe musculare. Chiar si multi culturisti considera aceasta zona un "calcai al lui Achile" in efortul lor de a obtine un corp perfect. Din acest motiv tot mai multi practicanti ai acestui sport din SUA si Europa Occidentala solicita implante de gamba. Deci, in multe situatii singura solutie de modificare a conturului gambelor este reprezentata de implantele de gamba, acestea fiind special concepute in acest scop de catre "Laboratoires Eurosilicone".

Implantele de gamba, la fel ca si implantele mamare sunt umplute cu gel siliconic. Exista doua tipuri de implante de gamba, simetrice si asimetrice, dimensiunile lor fiind variate, ceea ce permite alegerea protezei in functie de fiecare caz particular. La prima consultatie pacienta sau pacientul este minutios examinat. Se stabileste caracterul deformarii gambelor si cauzele acesteia. Intr-o atmosfera de comunicare sincera si profesionala medic-pacient se stabileste motivul solicitarii implantelor de gamba, se explica tehnica si metoda chirurgicala si se evalueaza asteptarile pacientului legate de interventie.

Aplicarea preoperatorie, la momentul consultatiei a unor mulaje prefabricate individualizate pe gamba, modelarea pe calculator, permit in mare, intelegerea clara a rezultatului postoperator si alegerea corecta a tipului si volumului implantului gambier. In acest sens specialistii de la Centrul Medical Smart, pionieri in acest domeniu, au elaborat un algoritm ce faciliteaza obtinerea unor rezultate foarte bune. Introducerea implantelor de gamba se practica printr-o incizie de aproximativ 3 cm in pliul cutanat la nivelul fosei poplitee, ceea ce face cicatricea postoperatorie practic invizibila. Implantul este situat in 1 /3 superioara si mijlocie a gambei de-a lungul capului medial sau lateral al muschiului gastrocnemian. Interventia chirurgicala dureaza in jur de 1-1,5 ore. Perioada postoperatorie este usor suportata cu conditia respectarii stricte a indicatiilor chirurgului. Dupa perioada de recuperare postoperatorie care dureaza 7-10 zile, nu exista restrictii privind activitatea fizica ulterioara.

Deci, care ar fi rezultatul operatiei? Gambe frumos conturate, simetrice, proportionate. In urma acestei mariri de gamba veti fi capabil(a) sa purtati o imbracaminte pe care anterior nu v-ati fi imaginat ca este posibil, veti avea o noua imagine, o noua atitudine, veti fi un nou dumneavoastra. Pentru mai multe informatii privind implantele de gamba adresati-va D-lui Conf. Dr. Nicolae Antohi de la Centrul Medical Smart.

Citeste si despre: Terapia Sanakin