Helinick.ro - Cum functioneaza un sistem de semnalizare incendiu?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurisisteme antiincendiu
Ultima actualizareJoi 13 aprilie 2017
Vizualizari1047

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atat buna conduita la locul de munca, cat si desfasurarea activitatii zilnice in confortul casei personale, trebuie sa fie protejate prin intermediul adoptarii solutiilor tehnologice ale sistemelor de siguranta si securitate, prin asigurarea spatiilor in caz de catastrofe naturale, cat si prin implementarea sistemelor de semnalizare incendiu incredibil de performante. Indiferent ca este vorba despre asigurarea spatiului de locuit, ori a punctului de lucru in care isi desfasoara activitatea o companie, este primordial sa adoptam masurile de siguranta pentru protejarea bunurilor personale, a echipamentelor tehnologice, dar, mai presus de toate, pentru conservarea vietii umane.

Compania Helinick vine in atat in sprijinul proprietarilor de locuinte, cat si a antreprenorilor si directorilor de companii, prin oferirea de solutii tehnologice de inalta calitate, executate in conformitate cu standarde tehnologice de specialitate dezvoltate la nivel global. Pentru a intelege necesitatea implementarii sistemelor de detectie, semnalizare si stingere incendiu, trebuie sa aducem in atentia publicului atat necesitatea implementarii acestor sisteme, cat si optiunile ce servesc acestor necesitati. In acest sens, incepem prin a va familiariza cu detaliile tehnice ale componentelor ce alcatuiesc aceste solutii, necesare fiecarui spatiu in care oamenii isi desfasoara conduita zilnica.

Care sunt componentele ce intra in alcatuirea unui sistem de semnalizare incendiu?

Fiecare sistem de stingere incendiu este dezvoltat complementar atat cu sistemele de detectare a semnalelor ce indica un risc crescut pentru declansarea incendiului, cat si cu sistemele de avertizare a personalului pentru evacuarea spatiului unde are loc accidentul. Iata care sunt componentele principale ale sistemelor de securitate in caz de incendiu:

  • Dispozitivele de semnalizare in caz de urgenta

Alarma in caz de incendiu este un dispozitiv electronic ce declanseaza semnale sonore si vizuale atunci cand aparatul detecteaza fie prezenta focului, fie prezenta indicatorilor unui risc crescut pentru incendiu, precum fumul, gazele, dar si fluctuatiile de temperatura.

  • Reteaua de conducte

Sistemul de conducte este implementat la locatie in conformitate cu planul tehnic al fiecarui spatiu in care sistemul de stingere incendiu urmeaza sa fie instalat. Reteaua de conducte este proiectata pentru a distribui in mod corespunzator agentul de stingere al ariilor protejate. Toate sistemele de protectie impotriva incendiilor trebuie sa dispuna de un astfel de sistem, ale carui accesorii sunt potrivite limitelor de temperatura ce semnaleaza o situatie de urgenta, iar materialele ce intra in alcatuirea retelei de conducte trebuie sa aiba proprietati de rezistenta ce protejeaza intreg sistemul de agentii corozivi.

  • Panoul de control

Panoul de control integreaza toate dispozitivele instalate, complementare solutiei de siguranta impotriva declansarii incendiului, iar scopul sau este afisarea starii de functionare a acestora. Panoul are datoria de a monitoriza si integra activitatea componentelor sistemului de semnalizare incendiu si controleaza alarmele sonore si vizuale.

Atunci cand panoul este activat, acesta poate indeplini urmatoarele functii:

  • Declansarea alarmei de incendiu pentru informarea personalului;
  • Initierea eliberarii agentului de stingere prin intermediul retelei de conducte;
  • Pornirea sistemului de ventilatie.

Vrei sa aflati mai multe detalii despre sistemele de siguranta oferite de Helinick? Nu ezitati sa cereti opinia unui specialist, apeland la numarul de telefon 0745394665.