Guy Pearce

Guy Pearce

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriGuy Pearce
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1315

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Guy Edward Pearce
Nascut(a): 5 octombrie 1967 in Ely, Cambridgeshire, Marea Britanie
Inaltime: 178 cm

Guy Pearce este un actor englez cunoscut pentru rolurile din Memento, L.A. Confidential, The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, Mike Young si The King's Speech.

Cariera

La varsta de 17 ani, Guy Pearce juca in piese de teatru si in productii realizate in cadrul universitatii unde studia. Primul sau astfel de rol a fost cel din Life and StidyGuy Pearce at University, produs si regizat in cadrul Deakin University. Rolul necesita un actor in varsta de 23 de ani si, initial, Pearce a fost refuzat la auditii. La insistentele mamei sale, care i-a asigurat pe membrii echipei ca fiul sau poate face fata rolului, Pearce a fost acceptat. 

In 1985, a absolvit studiile si, in acelasi timp, a fost distribuit in soap opera Neighbours, in rolul lui Mike Young. De asemenea, a jucat in serialele de televiziune Home and Away si Snowy River: The McGregor Saga.

Regizorul si scenaristul Frank Howson l-a distribuit pe Guy Pearce in primele sale trei pelicule si i-a facut cunoscut numele  la nivel international. Imediat dupa aparitia din Hunting, Guy Pearce a obtinut rolul travesti in The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert. Au urmat roluri in L.A. Confidential alaturi de Kevin Spacey, Russell Crowe si Kim Basinger, in Ravenous, Rules of Engagement, Memento, Contele de Monte Cristo si The Time Machine.

In 2006, Guy Pearce a interpretat rolul pictorului Andy Warhol in Factory Girl, impreuna cu Sienna Miller. Un an mai tarziu, a l-a interpretat pe magicianul Houdini in Death Defying Acts, unde a avut-o colega de platou pe Catherine Zeta Jones. Filmografia sa mai include The Hurt Locker, The Road, o drama cu Viggo Mortensen, Charlize Theron si Robert Duvall, si Bedtime Stories,  o comedie cu Adam Sandler.

In paralel cu activitatea cinematografica, Guy Pearce a jucat in piese de teatru si in productii australiene precum The Hard Word si The Proposition. In 2010, a aparut in King Edward VIII, Don't Be Afraid of the Dark si in The King's Speech, iar in 2012, in Lockout.

Guy Pearce si-a anuntat prezenta in Lawless cu Shia LaBeouf, Prometheus in regia lui Ridley Scott, Jack Irish: Black Tide, Jack Irish: Bad Depts si Iron Man 3 alaturi de Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow si Ben Kingsley.

Viata personala

Guy Edward Pearce s-a nascut pe 5 octombrie 1967 in Ely, Cambridgeshire, Marea Britanie. Mama sa era profesoara, iar tatal, pilot de teste. La varsta de trei ani, Guy Pearce s-a mutat cu familia in Australia, la Geelong, dupa ce tatalui sau i-a fost oferit postul de pilot pentru guvernul australian. Cinci ani mai tarziu, tatal acestuia moare in timpul unui zbor de test, lasandu-si in urma sotia si cei doi copii.

Guy Pearce a urmat cursurile scolii private Geelong College.

Guy Pearce si Kate Mestitz

Este casatorit din 1997 cu Kate Mestitz, de profesie psiholog. Este suporter al clubului de fotbal Collingwood. Deosebit de discret cand vine vorba de viata privata, Pearce nu vorbeste decat foarte rar despre familia sa. Locuieste la Melbourne, in Australia.

Timp de mai multi ani la rand, actorul a fost inclus de catre revista Entertainment in topurile celor mai sexy barbati.