Adam Sandler

Adam Sandler

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari3615

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nascut(a): 9 septembrie 1966 in Brooklyn, New York, SUA
Inaltime: 178 cm

Adam Sandler este un cunoscut actor de comedie american, dar si scriitor, muzician si producator de film. A facut parte din echipa show-ului de televiziune Saturday Night Live, apoi a fost distribuit in pelicule cu succes la box office precum Happy Gilmore, Big Daddy sau Mr. Deeds.

Cariera

Adam Sandler a inceput sa joace in anii '80. A jucat in The Cosby Show, a aparut in MTV Remote Control, a prestat pe scena cluburilor de comedie si a fost descoperit de Dennis Miller, comediant ce l-a recomandat pe Sandler celor de la Saturday Night Live. In 1990 a fost angajat in cadrul echipei emisiunii si acolo si-a construit renumele, cinci ani mai tarziu fiind, insa, concediat alaturi de colegul sau, Chris Farley.

Primul film in care a jucat a fost Going Overboard. A aparut alaturi de Brendan Fraser in Airheads, apoi in Billy Madison, Bulletproof, Happy Gilmore si Teh Wedding Singer. Odata cu aparitia din Punch-Drunk Love, Adam Sandler a inceput sa fie vazut cu ochi buni printre actorii de comedie de la Hollywood.

In 2004 a jucat in Spanglish, apoi in 2007 in drama Reign Over Me alaturi de Jada Pinckett Smith si Liv Tyler, iar un an mai tarziu apare in You Don't Mess with the Zohan si Bedtime Stories.

Datorita incompatibilitatilor de program al filmarilor dintre comedia Funny People si Inglourious Basterds, Adam Sandler a trebuit sa renunte la rolul oferit in pelicula lui Tarantino, pentru a onora cu prezenta comedia lui Judd Apatow. A jucat alaturi de Salma Hayek, Kevin James, Chris Rock si Rob Schneider in Grown Ups, apoi in Just Go with It impreuna cu Jennifer Aniston. In noiembrie 2011 s-a lansat Jack & Jill, o alta pelicula in care Adam Sandler a avut rolul principal si i-a avut ca parteneri pe Al Pacino si Katie Holmes. In 2012 si-a anuntat prezenta in Donny's Boy si animatia Hotel Transylvania.

In 1999 a pus bazele casei de productie Happy Madison Productions. Prima pelicula produsa a fost Deuce Bigalow: Male Gigolo, o comedie cu Rob Schneider.

Viata personala

Adam Richard Sandler s-a nascut pe 9 septembrie  1966 in Brooklyn, New York, SUA, intr-o familie de evrei. A copilarit in Manchester, New Hampshire, unde a absolvit liceul. A finalizat cu succes si cursurile Universitatii New York, specializarea in arte dramatice, fiind indragostit de comedie.

In 2003, Adam Sandler s-a casatorit cu actrita Jacqueline Samantha Titone si au impreuna doua fiice, Sadie Madison Sandler si Sunny Madeline Sandler. Locuiesc impreuna la Los Angeles.

Adam Sandler si cei doi copii ai sai