Gresie in stil traditional sau in stil modern de la Gudart

Gresie in stil traditional sau in stil modern de la Gudart

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, design de interior
Ultima actualizareLuni 31 ianuarie 2022
Vizualizari185

Voteaza & Distribuie

Descriere

Frumosul, într-o locuință, este adus de numeroase lucruri. Fie că este vorba despre piese de mobilier, accesorii și culori care să se asorteze sau care să aibă designuri total diferite, un aspect plăcut poate fi obținut prin alegerea lucrurilor potrivite.

Fără îndoială că înainte de toate, este aleasă o culoare a pereților unei camere, urmate de podea, unde poate fi utilizat parchet, gresie sau marmură, de la o cameră la alta. În continuare, pot fi alese anumite piese de mobilier și alte obiecte necesare, care să le ofere celor care locuiesc în acea locuință aspectul și confortul pe care și-l doresc. Și pentru că vrem cu toții să păstrăm un anumit decor pentru cât mai mult timp, manevrăm cu grijă orice spațiu și înainte de toate, alegem ceva de calitate, de la vopseaua de pe pereți până la un covor sau decorațiuni, care să reziste și să fie ușor de întreținut.

De la o persoană la alta, părerile sunt împarțite între parchet și gresie, ca fiind cele mai bune materiale pentru o podea. Dar în aproape toate cazurile, acestea sunt alese în functie de tipul camerei, spre exemplu gresie pentru o baie și parchet pentru un living. Iar cei care au un buget ceva mai mare și vor ceva cu adevărat impresionant merg direct spre podele din marmură, care oferă un aspect nu doar mult mai elegant dar și mai natural. De la un material la altul, și beneficiile aduse unei camere în intregime diferă. Luând de exemplu capacitatea de a păstra o cameră mai caldă, fără indoială că acolo unde este parchet va fi mai eficient însă nu poate fi montat într-o baie, unde este un nivel mare de umezeală, care va afecta chiar și cel mai bun tip de lemn.

Multe dintre casele moderne, în care se investesc sume de bani considerabile, au fără îndoială sisteme de încălzire în podea, nu clasice, cu calorifere. Astfel, nu mai conteaza atât de mult tipul de podea când vine vorba de capacitatea de a păstra căldura. Și o podea din gresie se va încălzi mai ușor iar umezeala va fi inlăturată mai rapid. Iar referitor la bucătărie, și aici părerile sunt împarțite. Toate variantele precizate sunt potrivite pentru un astfel de spațiu însă alegerea este în cele din urma a celor ce dețin locuința. Cât timp rezultalele sunt pe placul celor ce locuiesc sau frecventează acel spațiu, orice este frumos.

Pe piață există astfel numeroase modele de gresie, faianță, parchet sau marmură, toate perfecte pentru a acoperi podelele sau pereții, în cazul faianței, unele de cea mai bună calitate, altele de o calitate ceva mai slabă. Deși cu un preț mai mic, cele de calitate slabă reprezinta o investiție proastă oricum am privi asta. Motivul este unul foarte simplu, rezistența mică în timp și astfel necesitatea de a schimba poate chiar și după câțiva ani o podea cu totul. Asta conduce la costuri mari nu doar în ceea ce privește materialele pentru acea podea dar și pierdere de timp și angajarea unuia sau mai multor meseriași care să se ocupe de cele necesare, deranjamente și relocarea tuturor lucrurilor ce se află în camera în cauza.

În ochii unei persoane fără experiență, nu se vad mari diferențe între o gresie de calitate bună și una de calitate proastă. Acelați lucru și în cazul celorlalte materiale menționate, chiar și marmura. Și poate că unele detalii le scapa și profesioniștilor. Însă cea mai bună opțiune, pentru a obține ceva de calitate este alegerea unui magazin bun, despre care să se știe că oferă produse bune dar și prețuri accesibile. Astfel de informații pot fi găsite prin diverse metode, de la publicitatea pe care și-o face magazinul și pană la recenziile pe care le lasă acum cumpărătorii pe diverse site-uri și platforme online. Un magazin profesionist va oferi întotdeauna informații detaliate și reale despre produsele lor, de la materialele și tehnicile utilizate în realizarea acestora și până la modalitatile de utilizare, limitări și riscuri. Astfel, chiar și cei fără experiență vor avea o întelegere mult mai bună cu privite la ce vor să cumpere.

Foarte multe opțiuni în materie de gresie, faianță, parchet sau marmură pot fi gasite pe https://www.gudart.ro/, site ce aparține magazinului cu același nume. De aici, chiar și cei mai pretențioși clienți își pot alege modelele dorite pentru obținerea unui spațiu cu adevărat frumos și special. Fie că este vorba despre obținerea unui decor tradițional sau a unui decor modern, aici pot fi găsite numeroase opțiuni în aceste doua privințe.

Spre deosebire de simple obiecte de mobilier, accesorii, decorațiuni și alte lucruri ce pot exista într-o locuință, podeaua nu poate fi schimbată atât de ușor de aceea, încă din start, trebuie ales ceva bun, care să fie pe placul tuturor, să asigure un grad ridicat de comfort, siguranță și eleganță. Prin posibitatea de a viziona diverse exemple, într-un showroom specializat, clienții de pot decide mai ușor asupra unui aumit model pe care să îl achiziționeze. Într-un astfel de spațiu sunt expuse nu doar podelele în sine ci și spații complet echipate, precum parte dintr-o bucătărie, o baie sau un living.

Un rol important în expunerea cat mai evidentă a unui spatiu îl joacă și lumina, fie ea naturală sau artificială. O placă de gresie sau chiar și una de parchet pot oferi o anumită paletă de culori în functie de direcția din care bate lumina în acestea așa că și astfel de aspecte trebuie luate în considerare.